FUDBAL

RASIZAM I SRBOFOBIJA Đorđić iznervirao selektora Švedske, ovaj mu prigovorio što je Srbin

Bivši fudbaler Crvene zvezde Bojan Đorđić imao je verbalni sukob sa selektorom Švedske, a sve je za malo otišli predaleko.

Incident se dogodio u TV studiju nakon ubjedljive pobjede Šveđana nad Azerbejdžanom 5:0, u drugom kolu Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Đorđić, bivši U21 reprezentativac Švedske, nekadašnji igrač Mančester junajteda, pitao je selektora Janea Andersona (60) zašto napadač AZ Alkmara Jesper Karlson (24) nije dobio veću minutažu s obzirom na to da se, smatra, nalazi u životnoj formi.

Karloson je ušao u igru u 82. minutu te u 88. postigao pogodak za 4:0.

Anderson se naljutio zbog pitanja.

– Odlično je igrao prije povrede zbog koje je tokom jeseni bio odsutan čak pet mjeseci. Jedva da je dao gol nakon što se vratio, ali polako se vraća u formu. Dugo sam razgovarao s njim. Možemo pričati o odabiru igrača, možemo celu je*enu noć govoriti o tome. On je odličan fudbaler, ali ako će igrati onda će na klupi biti Aleksander Isak ili Viktor Gjokeres. Ko od njih ne bi trebalo da igra? – rekao je Anderson.

“Užasno nizak udarac jednog selektora”

– Ako si ti trener, vodi reprezentaciju umejsto mene. Ne mogu podnijeti stalne prigovore. Došao sam vam u studio, a vi dižete ruku na mene i pola sata kukate i prigovarate nakon pobjede 5:0 – rekao je Anderson u TV studiju.

Đorđić je odgovorio Andersonu kako ne mora tako da razgovara s njim jer predstavlja “deset miliona ljudi”.

– Eto, ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebalo da predstavljaš nekog drugog”, odgovorio mu je selektor.

– Koga je trebalo da predstavljam? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Što uopšte želite da kažete? Šta implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju kao i vi. Užasno nizak udarac jednog selektora reprezentacije – odgovorio je Đorđić.

Đorđić je rođen u Beogradu, a pored Zvezde i Junajteda igrao je za još jednog velikana Glazgov Rendžerse, te Plimut, AIK, Videoton, Blekpul, Antverpen, Bromapojkarnu…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: find out this here
Back to top button