TENISWTA

RUSKA TENISERKA Ne vole Ruse, ali odgajana sam kao rodoljub i neću drugo državljanstvo

Dajana Šnajder, mlada ruska teniserka, poručila je da ne razmišlja o promjeni državljanstva.

Teniserka koja trenutno živi u Sjevernoj Karolini i koja je 2022. osvojila juniorske titule u dublu na Australijan openu i US Openu, igra ove nedjelje u Čarlstonu.

Napravila je već veliko iznenađenje pobjedom nad šampionkom turnira iz 2021. godine, Veronikom Kudermetovom, 6:4, 6:3 i u osmini finala se sastaje sa Paulom Badosom.

U intervju za ruski portal “Šampionat”, Šnajderova je rekla da ne pomišlja na druge pasoše osim ruskog.

– Često raspravljamo o toj promjeni državljanstva, ali sam protiv toga. Rekla sam roditeljima i trenerima koji su pokušavali da me ubijede u to. Kao osoba, koja je igrala za nacionalni tim toliko godina, znam da ne mogu drugačije. Odgajana sam kao rodoljub – kaže Dajana.

Ove godine je imala seniorski debi na Australijan openu, a zanimljivo je njeno mišljenje o tome kako strani treneri ne vole ruske igrače.

– Treneri su mi rekli kako bih mogla da igram za drugu zemlju i da bi tako imala više prilika. Jer oni ne vole Ruse. Ne daju tako dobre ugovore kao Evropljani ili Amerikanci. Sve što se dešava je naravno užasno, ali povezivati sport sa svim tim je pogrešno. Kada pogledate naše sportiste koji se ne takmiče, bude vam žao, jer su čitav svoj život i djetinjstvo posvjetili tome – dodala je ruska teniserka.

Iako je u Americi, kaže da je živjeti u Rusiji najbezbjednije na svijetu.

– Dopada mi se u Rusiji. Ljude ne zanima odakle ste, da li ste iz Rusije ili ne. Svi vas tretiraju dobro, pomažu vam sa problemima u školi. U Evropi, često, kada je sve počinjalo, pitali su me, ‘je li bezbjedno živeti u Rusiji’? Odgovorila sam da je to najbezbjednije mjesto za mene na cijeloj planeti – poručila je Šnajderova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button