GRAND SLAMTENIS

POVLASTITI RAFU Mekinro ima prijedlog za Rolan Garos u vezi Nadala

Patrik Mekinro, bivši selektor Dejvis kup timas SAD, ima prijedlog za organizatore Rolan Garosa.

On se tiče apsolutnog rekordera turnira po briju titula, Španca Rafaela Nadala, koji je u Bulonjskoj šumi slavio 14 puta.

Iako je Nadalov nastup ove sezone i dalje pod znakom pitanja, jer se još oporavlja od povrede kuka, Mekinro kaže da bi bilo fer da organizatori promijene svoja pravila o postavljanju nosilaca.

Čelnici turnir u Parizu jasno slijede ATP listu kao bazu ta određivanje liste nosilaca, ali Patrik Mekinro smatra da bi bilo bolje da se ne drže toga i da Nadala stave za jednog od prva dva nosioca.

– Pao je na 15. mjesto, biće interesantno na kom mjestu će doći u Pariz. Teniska federacija Francuske uvijek žrijeb zasniva na ATP listi, uvijek su slijedili ta pravila renkinga. Kada je Rafa igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, nije mi se dopalo, ali neće to mijenjati. Ako nisu prošle godine, ne mogu da zamislim da će sada staviti Rafu za prvog ili drugog nosioca, što lično mislim da bi trebalo da urade. Barem da bude u Top 4, jer sada, ako ne napravi neki čudesan niz na turnirima na šljaci, što se čini nemogućim jer još ne igra, u vrijeme kada dođe na Rolan Garos biće daleko van prvih deset – kaže Patrik Mekinro.

I za njega je, kao i za sve ostale, enigma kada će se i u kakvoj formi vratiti Nadal.

– Pitanje oko Nadala je daleko kompleksnije. Ne znamo hoće li biti spreman. Vidjeli smo neke video snimke kako trenira. On obično voli da igra na šljaci prije toga, da se pripremi. On je tip igrača kojem su potrebni mečevi, ali da li mu je potrebno toliko njih u ovoj fazi karijere? Ako je fizički spreman, to je najvažnije za njega, jer onda može da igra. U prva dva kola obično nokautira protivnike. To mu omogućava da igra, da prikupi nekoliko sati na terenu – zaključio je američki stručnjak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button