EVROPAKOŠARKA

PARTIZAN U IŠČEKIVANJU Evo kako je Evroliga ranije kažnjavala VIDEO

Košarkaši Partizana vratili su se sa ogromnih 2-0 iz Madrida, ali tek nas čeka drama u seriji sa Realom.

Crno-beli su odigrali spektakularan drugi meč, ali je njihov nevjerovatan nastup ostao u sjenci haosa nakon tuče koju su izazvali domaći igrači.

Sudije su isključile skoro sve igrače dva tima, osim dvojice iz Reala i Zeka Ledeja iz Partizana, pa je meč registrovan u korist crno-belih jer su vodili 95:80 na 100 sekundi prije kraja.

Evroliga je najavila kazne za učesnike klinča u roku od 24 časa od trenutka prekida meča, ali nema naznaka kako bi te kazne mogle da izgledaju.

Ipak, slične stvari su se dešavale u prošlosti ovog takmičenja, a grčki kolega Janis Psarakis je podsjetio kako je takmičenje tada reagovalo.

U pitanju je incident sa meča između grčkog Olimpijakosa i turskog Galatasaraja iz 2013. godine.

Olimpijakos je kažnjen jednu utakmicu bez publike i sa 39.000 evra, a njegov igrač Jorgos Printezis sa četiri utakmice i 10.000 evra.

Pops Mensa-Bonsu je suspendovan na tri meča uz takođe deset hiljada evra, a Mirza Begić jedan meč uz 15.000 evra.

Što se tiče igrača kojima prijete najveće kazne, iz redova Partizana to su kapiten Kevin Panter, potom bek Dante Egzum koji je i povređen te centar Matijas Lesor zbog nasrtaja na Džanana Musu.

Iz redova Reala najveće kazne prijete Geršonu Jabuseleu zbog divljačkog obaranja Egzuma, potom Gabrijelu Deku zbog pesničenja, a vidjećemo kako će proći čovek koji je počeo čitav haos Serhio Ljulj.

Ovaj haos bi mogao mnogo više da košta Partizan, jer će crno-bele značajno oslabiti eventualna suspenzija i samo jednog igrača, s obzirom da Real ima mnogo “dužu” klupu, a osim toga, Madriđani bi mogli da izvrše ogroman pritisak pred treći meč koji bi mogao da utiče na sudijski kriterijum i zatraže pražnjenje hale u Beogradu u slučaju i najmanjeg ispada domaćih navijača.

Podsjetimo, na 1.40 do kraja utakmice, pri ubjedljivom vođstvu crno-belih, Ljulj je vrlo snažno i nesportski faulirao Pantera. Početno koškanje ova dva igrača ubrzo je preraslo u potpuni obračun na terenu u kom su učestvovali gotovo svi košarkaši obje ekipe.

Sudije su nekoliko minuta pregledale snimak i na kraju došle do, čini se, jedinog mogućeg rješenja – isključile su sve koji su u trenucima sukoba bili na terenu, prekinule utakmicu i pobjedu dale Partizanu.

Najgore je u čitavom haosu prošao Dante Egzum kojeg je Geršon Jabusele rvačkim zahvatom bacio na parket i koji je madridsku dvoranu napustio na štakama i, prema prvim informacijama, pokidane tetive na prstu noge.

Konačni epilog utakmice se još uvijek čeka. Ko će uopšte nastupiti u trećoj utakmici u Beogradu odlučiće disciplinski organi Evrolige u narednim danima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button