GRAND SLAMTENIS

Alkaraz: Nadal je favorit na Rolan Garosu

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da se njegov sunarodnik Rafal Nadal nalazi među favoritima za osvajanje Rolan Garosa, prenosi Rojters.

Alkaraz je istakao da se nada da će Nadal prevazići probleme sa povredama uoči početka drugog grend slem turnira u sezoni.

Nadal je posljednji put igrao početkom godine na Australijan openu, a zbog povrede kuka propustio je masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Madridu, kao i turnir u Barseloni.

– Nadam se da će Nadal naredne nedjelje igrati na mastersu u Rimu, a potom i na Rolan Garosu. On će biti favorit za pobjedu u Parizu. Iako nije igrao još od Australije, tenisera, koji je osvojio turnir 14 puta će uvijek biti teško pobijediti na tom turniru – rekao je Alkaraz.

On je istakao da očekuje da se Nadal vrati u vrhunsku formu.

– Biće mu teško, tenis zahtijeva takmičarski ritam, ali Rafa je Rafa, čak i ako dođe bez mnogo mečeva, sigurno će pokazati spektakularan nivo – dodao je Alkaraz.

Alkaraz, koji u petak puni 20 godina, izjavio je da su izvještaji o Nadalovom povratku ohrabrujući jer se nada da će nastaviti da uči od njega.

– Ovo govorim kao igrač i kao ljubitelj tenisa – zaključio je Alkaraz, koji trenutno igra na mastersu u Madridu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Botox Canada Pharmacy
  2. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button