EVROPAKOŠARKA

Kampaco odbija Zvezdinih 3.000.000€ po sezoni i vraća se u Real?

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco predstojećeg ljeta će se vratiti u madridski Real, prenosi “Mundo Deportivo”.

Taj lis potvrđuje priču “Releva” koji je krajem aprila prenio informaciju da je održan sastanak između predstavnika Reala, tačnije Huana Karlosa Sančesa koji je zadužen za košarkašku sekciju, i njihovog nekadašnjeg plejmejkera kada je Crvena zvezda gostovala Barseloni 17. marta.

Ne samo da je Kampaco to uradio iza leđa klubu, nego i sopstvenim agentima, stoji dalje u tekstu.

Navodno, novac nije primaran Kampacu koji će u španskoj prestonici zarađivati manje nego na drugom mjestu. Isti izvor navodi da je tim sa Malog Kalemegdana spreman da mu ponudi 3.000.000€ neto po sezoni uz ugovor na tri godine, ali da Kampaco neće to prihvatiti.

Isti novac je spreman da ponudi učesnik Fajnal-fora Monako, kao i još uvijek aktuelno šampion Evrolige Efes. Spominje se da je Panatinaikos spreman da ide i preko te cifre u pokušaju da rekonstruišu tim nakon katastrofalne sezone.

Poređenja radi, u Realu bi dobio “svega” milion (takođe uz ugovor na tri godine) kada se odbiju porezi, ali i oprost duga od 2,6 miliona koji Kampaco “vuče” sa sobom od kako je otišao u NBA.

U zaključku stoji kako Kampaco ipak nastoji da poboljša finansijske uslove, s obzirom na veliku razliku u odnosu na druge. Međutim, ponovimo još jednom, to neće biti odlučujući faktor s obzirom na to da kod igrača postoji ogromna želja da se vrati.

Kampaco je ove sezone odigrao devet utakmica u Evroligi i u prosjeku imao 15 poena i 5,9 asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button