ATPTENIS

Đoković: Nikada nisam bio prijatelj sa Nadalom i Federerom

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nikada nije bio prijatelj sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa kojim je dugo činio “veliku trojku” tenisa.

Kako prenosi “Korijere dela Sera”, Đoković ne smatra da je moguće imati takve veze sa rivalima.

– Nikada nismo bili prijatelji, to među rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Oduvek sam poštovao Federera, jedan je od najvećih svih vremena, imao je neverovatan uticaj, ali nikada nismo bili bliski – istakao je Đoković.

Ne postoji razlika između njegovog odnosa sa Švajcarcem i onog sa Nadalom.

– Rafa je samo godinu stariji od mene, obojica smo blizanci u horoskopu, i u početku smo čak dvaput izašli na večeru. Ali čak i s njim je prijateljstvo nemoguće. Oduvek sam ga poštovao i mnogo mu se divio. Zahvaljujući Federeru i njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvek ujedinjavati, i zato osećam zahvalnost prema njima. Nadal je deo mog života, u poslednjih 15 godina više sam viđao njega nego svoju majku – zaključio je Đoković.

Đoković se trenutno nalazi u Rimu gde nastupa na Mastersu na kom brani titulu osvojenu prošle godine. Naredni meč igra u utorak od 11 časova protiv Kamerona Norija u okviru osmine finala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button