KOŠARKANBA

MELOUN O “USPJEŠNOJ ODBRANI” LEJKERSA NA JOKIĆU: Kao da oni vode, a ne mi

Trener Nagetsa nije izenađen idejom kolege na klupi Lejkersa Darvina Hema da sa Hačimurom markira srpskog centra, kaže da je to već viđen scenario

Denver je poveo u seriji finala Zapada, a Meloun nije zabrinut zbog činjenice da je taktika Lejkersa na Jokiću dala rezultata u posljednjoj četvrtini prvog meča.

U tom periodu Srbin je ubacio tek tri poena uz šut iz igre 0-2, imao i dva skoka i dvije asistencije.

– Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio dio našeg plana igre, pričali smo o tome prije utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da pogledamo snimak ponovo sutra i vratimo se na sljedeću utakmicu – rekao je Hačimura o čuvanju Jokića.

Dakle, ne može se pobjeći od činjenice da je u tom periodu bio limitiran.

Međutim, trener Denvera Majk Meloun baš to i želi da u taboru Lejkersa vjeruju kako su pronašli ključ za odbranu protiv Jokića.

– Mnogo se priča o odbrani Ruija Hačimure na Jokiću. Kao da to nismo ranije vidjeli – rekao je Meloun.

Lebron, Dejvis i družina hrabre se pristupom koji im je donio koristi u prvoj utakmici, uprkos porazu vide gdje su im šanse u narednom meču – ponovo isti način odbrane na Jokiću.

Odbrambena strategija na najboljem igraču Nagetsa definitivno će im biti ideja vodilja za naredne duele ali u taboru Nagetsa gledaju sve iz totalno drugačije perspektive – oni su ti koji vode u seriji.

– Postoji priča koju baziraju na tome (na uspješnoj odbrani na Jokiću) iako su izgubili. Izašli su sa parketa poslije prvog meča sa uvjerenjem da su postigli nešto. Kladim se u sve pare koje imam da bi Darvin Hem više volio da vodi 1-0 nego da ima 0-1 – kaže Meloun.

– Dakle, da možemo da gledamo snimak utakmice poslije pobjede i pokažemo sve stvari koje smo loše uradili je sjajna situacija za nas – dodaje trener Nagetsa.

Poruka Denvera i Melouna prije druge utakmice je da će biti spremni za defanzivnu taktiku koju Lejkersi planiraju da ponove za Jokića.

Već su se suočili da time protiv Minesote u prvoj rundi, Gober je pokušao da limitira Nikolu, isto tako i prethodne sezone protiv Golden Stejta, kao i u mečevima sa Filadelfijom kada je Taker igrao “flastera” na Jokiću.

– Kao tim, vidjeli smo sve što se ima vidjeti od ekipa koje pokušavaju da zaustave Jokića – kazao je Majkl Porter Džunior.

– Mogu reći da nas je malo iznenadilo u drugom poluvremenu (protiv Lejkersa), ali gledajući snimak, mislim da to neće biti problem po nas. Sljedeća stvar koju znamo je kako da se suprotstavimo tome, da kada je Dejvis uključen da brani reket, nama spolja se otvara više prostora i to moramo da koristimo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button