FUDBAL

GVADALAHARA SVE PROKOCKALA Veljko Paunović u 110. minutu tragično ostao bez titule u Meksiku

Fudbaleri Gvadalahare poraženi 2:3 kod kuće od Tigresa u revanš meču finala meksičke Klausure.

Strijelac odlučujućeg gola bio je Guido Ernan Pizaro u drugom produžetku i tim pogotkom kompletirao je veliki preokret na stadionu Akron u Gvadalahari.

Tako je ekipa iz Montereja došla do trofeja, a on je “za dlaku” izmakao srpskom treneru Veljku Paunoviću čiji je tim imao savršeno poluvrijeme, vođstvo od 2:0, ali ne i snage i koncentracije da tu prednost održi u drugom dijelu utakmice.

Imao je Čivas obećavajućih 0:0 iz prvog meča, krcat stadion kao vjetar u leđa, vođstvo golovima Alvarada i Guzmana već do 20. minuta međutim ništa to na kraju nije bilo dovoljno da se uzme trofej.

Gosti su uzvratili udarac.

Nastavak je donio igru na sve ili ništa Tigresa, pritiskali su gosti odbrambene linije Gvadalahare i tom im je donijelo željeni rezultat: u roku od samo pet minuta stigli do izjednačenja.

U 65. je pogodio francuski veteran Andre Pjer Žinjak, u 72. Kordova, za potpuni šok za crveno-bele tribine.

Već tada je Paunovićev tim je bio dobrano u nokdaunu, samopouzdanej ekipe bilo je ugašeno, uspio je doduše da održi egal, pa se ušlo u produžetke.

Djelovalo je da će pobjednik biti riješen nakon penal serije ali gosti su bili riješeni da sav posao završe i prije ruleta sa “kreča”.

Junak Tigresa bio je Pizaro za ogromnu radost igrača gostiju koji su zbog provokativnog slavlja zasuti kišom predmeta sa tribina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button