EVROPSKE LIGEFUDBAL

VEZA BEZ LJUBAVI Šta je sve Mesi tražio od Parižana

Boravak Lea Mesija u Parizu bio je kao loša veza koja nikad nije počivala na ljubavi – o tome svjedoče i riječi nekadašnjeg igrača ovog tima.

Argentinac je donio Parižanima nekoliko spektakularnih utakmica, titule prvaka Francuske, ali ne i ono zbog čega je doveden – trofej Lige šampiona.

Na kraju, otišao je ispraćen zvižducima. I to je sve što bi trebalo da se zna o odnosu svjetskog prvaka i ultrasa Parižana.

Navijači mu nisu oprostili totalnu nezainteresovanost za klub, za grb, česta odsustva u “marketinške svrhe”, a sigurno već i sami znaju ono što je sada široj javnosti predočio i nekadašnji igrač PSŽ Žerom Roten.

Bivši francuski reprezentativac je u svom podkastu “Rothen s'enflamme” objelodanio da je Mesi često tražio da mu se ugađa po mnogim pitanjima.

– Sjećate li se dana kada je napustio trening? U klubu su to htjeli da zataškaju pa su rekli da je zbog povrede, ali to nije bila istina. Razlog je bio taj što mu se nije dopalo kako se radi na treningu pa se naljutio. Samo se okrenuo i otišao u svlačionicu, na tuš, pa kući. Taj potez samo pokazuje koliko je poštovao svoje saigrače i trenere – priča Roten.

Nije to bilo samo tada, kaže. Mesi je imao još neke zahtjeve koji drugim igračima nisu padali napamet. Na primjer – da ne trenira u jutarnjim satima.

– Često je zahtijevao da treninzi ne budu prije podne nego kasnije. Nije želio da trenira ujutru. Rekao je stručnom štabu da treniranje ujutru nije dobro i da bi trebalo da trening bude popodne. Srećom, ljudi iz stručnog štaba ga nisu poslušali. I to je dokaz da je želio da mijenja stvari na svoju ruku i koliko nije želio da se prilagođava – kaže Roten na kraju.

U Pari Sen Žermenu mogu da odahnu – Mesi je napustio klub i uputio se ka SAD gdje će potpisati za Bekamov Inter Majami.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button