KOŠARKANBA

Kukoč: Jokić još nije bolji od Dražena ili Divca

Legendarni košarkaš Toni Kukoč vjeruje da Nikola Jokić nije dostigao ni polovinu svog potencijala.

Kukoč vjeruje da će Jokić barem statistički postati najbolji Evropljanin koji je igrao u NBA ligi, kao i da centar iz Sombora nije nadmašio karijere Dina Rađe, Dražena Petrovića, Vlade Divca ili Arvidasa Sabonisa.

Kukoč je igrao ključnu ulogu u ekipi Čikago Bulsa od 1996. do 1998, sa kojima je tri puta bio šampion najjače lige na svijetu, a član Kuće slavnih imao je samo pohvale za srpskog košarkaša, koji je trenutno najbolji igrač svijeta.

– Sjajno igra. Veoma lijepo sam govorio o Jokiću kada još niko nije pričao o njemu. Sviđa mi se njegov stil igre. On to samo pokazuje utakmicu za utakmicu. Ima svoj način razmišljanja koji se razlikuje od ostalih – rekao je Kukoč, prenosi Basketnews.

– Košarkaškim znanjem i inteligencijom, što je veoma važno, nadoknađuje nedostatak atletizma. A ni to se ne vidi jer on igra u svom ritmu, ne možete da primjetite da je neko brži ili okretniji od njega.

Kukoč smatra da Jokić nije ni izbliza dostigao maksimum koji može da ostvari kao košarkaš.

– Koliko god da je dobar, Jokić tek treba da dostigne veličinu legende. On će to raditi do kraja svoje karijere. Ne znam da li je njegova karijera čak i na 50 odsto onoga što može. Biće najbolji Evropljanin. Statistički, vjerovatno, on će vjerovatno biti najbolji u Evropi. Mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, Arvidas Sabonis igrači koje tek treba da dostigne, iako vjerujem da hoće – rekao je Kukoč.

– Ali, realno, da je Sabonis sa 24 godine sada u NBA, ili Dražen, ili Dino, ili ja… Ljudi moji, da smo NBA gledali nekad na TV-u, sigurno bismo bili mnogo bolji nego tada. Ali poređenja su po mom mišljenju nepotrebna, pogotovo različitih generacija. Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu opšte upitni – odgovorio je Kukoč.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button