GRAND SLAMTENIS

Borba za trofej: Đoković protiv Medvedeva

Srpski teniser Novak Đoković danas će se boriti za deveti trofej na Australijen openu a rival u “Rod Lejever areni” od 9.30 časova biće mu Rus Danil Medvedev.

Rekorder po broju titula u Australiji i osvajač 17 grend slem trofeja favorit je u duelu sa osam godina mlađim Rusom. Jedan od najboljih tenisera ikada dobro igra u Melburnu, gdje je igrao osam finala i osvojo isto toliko titula, i svakako je “ključ” meča u njegovim rukama. Međutim, ni Medvedeva ne smijemo potcjenjivati. Odlično igra, biće motivisan jer igra protiv najboljeg tenisera svijeta ali i zbog činjenice da nikada nije osvojio titulu na grend slem turnirima. Jednom je igrao finale i to 2019. na US openu.

U međusobnim duelima vodi srpski as sa 4-3. Prošle godine su se sastali dva puta. Na ATP kupu je pobijedio Đoković sa 6:1, 5:7, 6:4, a zatim je na Nitto ATP finalu uspješniji bio Medvedev koji je slavio sa 6:3, 6:3.

“Medvedev je završio je prošlu sezonu na najbolji mogući način i u sjajnom je nizu pobeda. Do trijumfa dolazi bez mnogo problema i to protiv vrhunskih igrača. Mnogo je napredovao. Za visokog momka se odlično kreće, sjajno servira, čvrst je, ne daje vam mnogo prostora, a jedina slaba tačka mu je možda forhend. On je veoma pametan teniser”, rekao je Đoković o svom narednom rivalu.

Riječi hvale za Noleta imao je Rus koji zna šta ga čeka u “Rod Lejver areni”.

“Znam da ću morati da odigram svoj najbolji tenis ukoliko želim da pobijedim. Kada je ‘u zoni’ Novak ne promašuje. Pogađa sve i bekhend i forhend. To je najteže protiv njega. Isto ovo važi i za mene. Zato su naši mečevi tako iscrpljujući i zanimljivi”, rekao je Medvedev i istakao da mu je velika motivacija što igra finale grend slema.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy marlin guns
  2. Povratni ping: briansclub
Back to top button