GRAND SLAMTENIS

Bogdan Obradović za SNM : ” Novak će osvojiti 25 Gren slem titula”

Ono što ovu 18. Grend slem titulu čini tako posebnom jeste što je Novaku na više frontova bila potrebna jaka mentalna snaga. Borba sa javnošću, borba sa povredama i borba sa protivnicima, koji su postali sve opasniji. Đoković je uspio da sve to iskontroliše, i osvoji titulu u Melburnu, rekao je za Sportnewsmagazin, Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije

” Iskreno, očekivao sam da će Novak osvojiti pehar u Melburnu, ali na ovako dominantan način, ne. Kada je fokusiran 100 odsto, kao što je bio u finalu, njega je nemoguće dobiti. Ta mentalna snaga, čvrstina, to je nevjerovatno. Bio je pod velikim pritiskom medija, javnosti, a on je izašao na teren i Grend slem finale dobio za manje od dva sata igre. I to protiv čovjeka koji ove sezone ima 20-0. Medvedev je igrač u najboljoj formi na ATP turu, Novak ga je rutinirao. Zato je najbolji na svijetu” kaže Obradović.

Obradović dodaje da je Novak poslao jasnu poruku, da se neće povući, dok ne postane najbolji svih vremena.

” Ma on će osvojiti minimalno 25 Grend slem trofeja. Ne vidim ko može da ga zaustavi, jedino Nadal na šljaci. Novak ima prednost u Melburnu, Vimbldonu i Njujorku, tako da će po meni postati najbolji svih vremena, ako već nije, ističe Obradović.

Dominacija Đokovića u Melburnu i danas je jedna od glavnih tema svjetskih i regionalnih medija koji u superlativima govore o njegovom trijumfu na Australijan openu.

Mediji u prvi plan stavljaju Novakovu nevjerovatnu mentalnu snagu. Britanski BBS piše da je “nemilosrdni Đoković” došao do novog pehara u Australiji, dok francuski Ekip donosi tekst “Đoković nepobjedivi”. “Đoković obrijao Medvedeva” stoji u naslovu njemačkog Bilda. Zagrebački “Jutarnji list” navodi da je “Đoković pregazio Medvedeva

Veliki napori u Melburnu, doveli su do pogoršanja povrede. Đoković je potvrdio da ga čeka pauza, ali sad može mirno da se oporavlja pošto će naredne sedmice oboriti još jedan rekord Rodžera Federera, po broju sedmica na prvom mjestu ATP rang-liste.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button