TENIS

Đoković: Naprsnuće mišića veće nego što je bilo

Srpski teniser Novak Đoković tokom tradiocionalnog slikanja sa peharom Australijen opena otkrio je novinarima da se naprsnuće mišića povećalo tokom turnira.

Nole je nekoliko mečeva u Melburnu odigrao povrijeđen ali uspio je da se izbori i sa rivalima i sa povredom abdomena i da osvoji 18. grend slem trofej, deveti u Melburnu.

“Novi preglem magnetnom rezonancom, je pokazao da je oštećenje mišića veće nego što je bilo kada smo uradili prvi snimak. Nije tako loše, sudeći po onom što mi je rekao doktor, ali biće potrebno neko vreme da sve to zaceli. Naprsnuće je veće”, rekao je Đoković.

Australijski mediji su objavili da je naprsnuće sa 17 milimetara povećano na 25.

Prvom teniseru svijeta slijedi oporavak i kratki odmor o onda kreće pohod na nove trofeje.

Kao što smo rekli na grend slem turnirima ih je osvojio 18 i ima dva manje od rekordera Rodžera Federera i Rafaela Nadala tridesettrogodišnji Đoković vjeruje da je ta brojka dostižna.

“Godine su samo broj, ne osećam umor, nisam iscrpljen od igranja tenisa, takmičim se na najvišem nivou. Znam i da je realnost drugačija nego pre 10 godina, u smislu energije i biologije, ali osećam da i dalje imam mnogo goriva u sebi. Ali, moram biti pametniji sa rasporedom kako bih sačuvao i usmerio tu energiju na bitne turnire. Nadam se da ću biti sposoban da osvojim još grend slemova. To mi je prioritet”, rekao je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button