BICIKLIZAM
Trending

Gajičić i Stević: Srbija i Republika Srpska na krovu sveta

Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije i Ivan Stević, četvorostruki olimpijac naše zemlje i direktor Gran fonda bili su gosti RTS-a i pričali o velikim planovima u 2021. godini.Srbija će od 12. do 15. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu u Novom Sadu, na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi.

Naša zemlja uzda se u dobre rezultate naše olimpijske Jovane Crnogorac i našeg najboljeg takmičara u ovoj disciplini, Aleksandra Romana.

Srbija je prva zemlja regiona koja je dobila tu čast da bude domaćin Evropskog prvenstva u biciklizmu u disciplini planinski biciklizam.

Od 22. do 25. aprila očekuje nas i 15. izdanje međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka koja se nalazi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke Unije.

Očekuje se dolazak nekih od najboljih timova iz Španije, Italije, Nemačke, Francuske, Rusije, iz regiona i čitavog sveta. Među učesnicima će biti i kompletna reprezentacija Srbije.

U junu će se voziti i 61. Trka kroz Srbiju, naša najpoznatije i najpriznatija trka, koja postoji od 1939. godine.

Već u septembru nas očekuje i Gran Fondo Srbija koji će se voziti u Beogradu i koji će 25. i 26. septembra okupiti više od 1000 biciklista iz čitavog sveta na drumovima naše prestonice.

Gran fondo je jedan od najmasovnijih sportskih pokreta u svetu. U pitanju je amaterski biciklistički spektakl na kojem učestvuju i profesionalni biciklisti, a trke Gran fondo serije održavaju se u najvećim svetskim gradovima poput Njujorka, Rima, Londona, Patiza, Los Anđelesa, Seula, Sao Paola, Rio de Žaneira, Dubaija, Sidneja i okupljaju milione takmičara, među kojima su i nekadašnje velike zvezde svetskog sporta.

Tokom Gran fonda Srbija, voziće se i Fan fondo, trka koja ima za cilj promociju biciklizma među rekreativcima i najmlađima.

Lepa vest je da ćemo ove godine imati priliku da uživamo i u UCI Svetskom Gran fondo prvenstvu, koje će voziti na Jahorini i u Istočnom Sarajevu. Direktor tog šampionata biće direktor Trke kroz Srbiju i trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja, dok će sportski direktor biti upravo Ivan Stević.

Biciklistički Savezu Srbije i Republike Srpske odlično sarađuju i rade na promociji i dodatnom povezivanju našeg naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Gajičić i Stević su ove sedmice posetili i Banjaluku gde su ministarki porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonji Davidović dodelili svečanu plaketu u znak zahvalnosti za svu podršku koju pruža u razvoju biciklizma i sporta generalno.

,,Ovo je godina srpskog biciklizma i promocije odlične saradnje Srbije i Republike Srpske, ali i svih naših sportskih, turistički i kulturnih potencijala u čitavom svetu. Spremno dočekujemo sva ova međunarodna takmičenja koja Srbiju i Republiku Srpsku na velika vrata vraćaju na mapu svetskog i evropskog biciklizma” izjavio je Saša Gajičić, naš najbolji biciklista svih vremena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button