BIHRUKOMET

Rukometaši Borca u neizvjesnoj završnici savladali Slobodu

Rukometaši Borca m:tel, nakon neizvjesne završenice, savladali su tuzlansku Slobodu u 16. kolu Premijer lige BiH i vratili se na lidersku poziciju.

Banjalučani su večeras u svom “Boriku” slavili rezultatom 20:19. Dobro su odigrali prvi dio susreta, sa sedam odbrana se izdvojio Podasimov (jedan sedmerac), a tim je otišao na odmor sa četiri gola prednosti (10:6).

Čvrstu igru vidjeli smo i u nastavku. U 45. minutu, gosti prilaze na dva gola zaostatka, 15:13, ali u naredna dva minuta igrači Borca m:tel vežu dva gola i u 47. minutu ponovo imaju plus četiri, 17:13. Istom serijom odgovaraju Tuzlaci i ne dozvoljavaju domaćim da prelome susret. U posljednjih pet minuta ušlo se sa prednošću “crveno-plavih” 19:17. Nakon greške u napadu, u kojem su domaći igrali sa sedam igrača u polju, rukometaši Slobode na početku 58. minuta prilaze na minimalan zaostatak, a u posljednjem minutu dolaze i do izjednačenja.

U posljednjem napadu Savo Slavuljica je postavio konačan rezultat i donio važnu pobjedu Borcu koji je prvi na tabeli sa 26 bodova, bodom više od Izviđača.

Zbog smrti velikana banjalučkog rukometa Zlatka Saračevića meč je počeo minutom ćutnje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button