BIHFUDBAL

Sloboda se ne šali – pala Slavija u Istočnom Sarajevu!

Fudbaleri Slobode savladali su danas u Istočnom Sarajevu Slaviju sa 2:1 u utakmici 16. kola Prve lige Republike Srpske.

Nije bilo mnogo prilika u prvom poluvremenu, Sloboda je igrala jako discplinovano, taktički gotovo besprijekorno, nasuprot domaćih koji nisu baš najbolje stajali na terenu, kako u odbrani, tako ni u napadu gdje je uvijek nedostajalo igrača u završnici.

U 21. minutu Sloboda dolazi do vodstva. Golu je prethodio Slobodan udarac Slavije, golman Trako je uhvatio loptu, krenula je kontra, Ajkunić i Elek su napravili velike propusti u odbrani, promašili loptu, a to je iskoristio  Marko Ćulibrk, koji je izašao sam na golmana i lako pogodio za 0:1.

Devet minuta kasnije već je 0:2. Ponovo igrači Slavije nisu najbolje reagovali u odbrani, kasnio je i golman Vojin Savić, uvukao se ispred njega Ljuban Antonić i pogodio za 2:0. Domaći su reklamirali ofsajd, ali uzalud.

U drugom poluvremenu nije se vidjelo gotovo ništa. Sloboda, zadovoljna vođstvom, prepustila je apsolutno Slaviji loptu, a oni su se strpljivo branili. Tek, Slavija ima jednu odličnu šansu, no Bogučanin se spetljao pred golom i lopta je otišla u korner.

Kako se išlo prema kraju utakmice, činilo se da Sloboda ide prema sigurnoj pobjedi, ali onda Goran Popović u sudijskoj nadoknadi pogađa za 1:2 nakon prekida Vučine Šćepanovića. Pojavila se nada domaćima da možda mogu do boda, ali nisu uspjeli još jednom zaprijetiti protivničkom golu, pa Sloboda zasluženo nosi bodove sa sobom.

Ovim trijumfom, a nakon poraza lidera na tabeli Rudara u Prijedoru od Željezničar Sport Tima 2:1, Sloboda je prišla Prijedorčanima na samo tri boda.

SLAVIJA – SLOBODA (NG) 1:2 (0:2)
Stadion: SRC „Slavija“. Gledalaca: Bez prisustva gledalaca. Sudija: Danijel Perić (Bijeljina). Strijelci: 0:1 Ćulibrk 21, 0:2 Antonić 30, 1:2 G. Popović 90. minut. Žuti kartoni: G. Popović, Arbinja, Ajkunić, Šćepanović (Slavija), Dojčinović, Antonić (Sloboda).

SLAVIJA: Savić, Škrba (od 62. N. Bjeloš), Baban (od 46. Bogučanin), Elek, G. Popović, L. Babić (od 46. D. Bjeloš), Arbinja (od 46. Asentić), Drljević, Perović, Šćepanović, Ajkunić (od 82. Mandić). Trener: Zoran Erbez

SLOBODA (NG): Trako, Bubić, Ćulibrk, Dodig, Desnica (od 83. Arežina), Dojčinović, Antonić (od 90. Vejnović), Zec, Zgonjanin, Hušić , Kostadinović. Trener: Duško Vranešević

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button