BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Kaczmarek: Pobjeda na trci “Beograd – Banjaluka” bila je moj životni uspjeh

Jedan od učesnika 15. Trke “Beograd – Banjaluka” biće Mazowsze–Serce Polski kontinental tim iz Poljske čiji je vozač Jakub Kaczmarek prošle godine trijumfovao na ovoj prestižnoj trci.

Mazowsze – Srce Poljske je nasljednik HUROM tima koji postoji od 2016. godine kao kontinentalni tim, a projekat Mazowsze–Serce Polski je nastao 2020. zahvaljujući generalnom direktoru Dariuszu Banaszeku, nekadašnjem biciklisti i čovjeku koji je dugo u svijetu biciklizma.

Najveći uspjesi tima su pobjede na 13 UCI trka 2020 u klasičnim trkama i u etapama, osvajanje prvog mjesta u UCI rangiranju kontinentalnih timova i treće mjesto na svijetu, te 33. mjesto na UCI rang – listi među svim timovima na svijetu (World tour, Pro continental i kontinental). Među brojnim pobjedama u 2020. je i ona sa trke “Beograd – Banjaluka”, a upravo je ta posebna za dvadesetsedmogodišnjeg Kaczmareka.

Jakub Kaczmarek
Prošle godine najbrži na trci “Beograd – Banjaluka”: Jakub Kaczmarek

“Nastup na trci ‘Beograd – Banjaluka’ za mene je bilo sjajno iskustvo. Trka je bila vrlo dobro organizovana, a ruta vrlo dobro selektovana – ravne i brdovite etape, tako da je za svakoga bila neka etapa koja mu odgovara. Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da i ove godine nastupim na trci. Prošlogodišnja pobjeda je bila moj životni uspjeh i vjerujem da ću moći da ga ponovim”, rekao je Kaczmarek.

U timu, koji će predvoditi prošlogodišnji pobjednik, trebalo bi da budu i Piotr Brożyna, Karol Domagalski, Adam Stachowiak, Marcin Budziński, Adrian Banaszek i Marceli Bogusławski.

Da li će Poljaci ponoviti rezultat iz 2020. ostaje da vidimo krajem aprila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button