BIHFUDBAL

Nestorović: Važna pobjeda u borbi za opstanak

Veliki korak ka opstanku napravili su fudbaleri Radnika koji su u direktnom obračunu sa “davljenikom” Mladosti upisali vrlo važan trijumf. Konačnih 3:1 itekako je poptravilo raspoloženje šefa stručnog štaba Darka Nestorovića, koji je bio svejstan važnosti ovog meča. Bijeljinci su se bodovno izjednačili na tabeli sa ekipom iz Doboja kod Kaknja, a ono što je naizgled manje važno, a na kraju može da presudi je da imaju i bolji međusobni omjer.

– Bila je vrlo teška utakmica, pritisak se itekako osjetio, ali smo dobro reagovali i stigli do jako važne pobjede. Mislim da je ona zaslužena jer smo u najvećem dijelu meča bili kvalitetniji. Ono što smo radili na treningu, prenijeli smo na teren. Igrači su se malo uplašili kada smo primili gol, ali na kraju smo osvojili zaslužena tri boda – rekao je Nestorović.

Odličan meč odigrao je strijelac dva gola Milan Vušurović, a pobjedu je potvrdio Ermin Huseinbašić u samom finišu. Bijeljinci u idućem kolu gostuju Borcu, koji je prilično loše otvorio drugi dio sezone, pa će sigurno imati i dodatni motiv, jer je Radnik u prvom dijelu prilično lako stigao do pobjede (1:0).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button