BIHFUDBAL

Borac siguran protiv Radnika!

Fudbaleri Borca savladali su Radnik iz Bijeljine 2:0 na Gradskom stadionu u Banjaluci u meču 22. kola m:tel Premijer lige BiH. Ovim trijumfom crveno-plavi su zauzeli četvrtu poziciju pred treći krug prvenstva.

Prvi je zaprijetio Radnik. U 6. minutu Huseinbašić je pokušao lob udarcem, ali je lopta otišla preko gola.

Borac je iz prve prilike došao do vođstva, a strijelac je bio Stojan Vranješ u 14. minutu. Nakon jedne dubinske lopte ka golu Radnika Miladin Filipović je nespretno intervenisao, umjesto da izbije loptu, samo ju je spustio do Vranješa koji je sjajno reagovao, šutirao iz prve i pogodio gol Bilobrka.

Još jednu priliku Radnik je imao u 25. minutu. Simonović je dobro reagovao nakon prekida, međutim, bio je suviše na lijevoj strani pa je dobro postavljeni Lakić intervenisao i otklonio opasnost od gola Borca.  

Banjalučani su do drugog gola stigli u 35. minutu nakon majstorije Mehanovića. Napadač Borca utrčao je u prazan prostor i dobio pravovremen pas od Ziljkića, a onda je sjajno pogodio dalji ugao gola golmana Radnika Bilobrka.

U 40. miniutu Radnik je imao još jednu dobru priliku. Prekid je sa lijeve strane izveo je Lazić, zaboravljen na drugoj stativi ponovo je bio Simonović ali je štoper gostujućeg tima očajno šutirao.

U samoj završnici prvog dijela igre odličnu akciju izveo je Borac, Ziljkić je ubacio za Vranješa, ovaj loptu zaistavio grudima, dobro šutirao ali lopta je otišla pored gola.

U 55. minutu golman Borca Lakić je dobro intervenisao, pošto je nakon šuta Huseinbašića sa ruba šesnaesterca bio na pravom mjestu.

Grk u timu Borca Moraitis Panajotis iamo je dobru priliku u 80. miniutu, prihvatio je loptu na desnoj stranu, ušao u šesnaesterac, međutim nije dovoljno dobro šutirao pa je Luka Bilobrk uspio da sačuva svoju mrežu.

Zanimljiva situacija viđena je u 81. minutu. Kombinovali su Vranješ i Ziljkić, Borčev krilni napadač je oboren, ali je arbitar Bandić bio mišljenja da taj kontakt nije bio dovoljan za jedanaesterac. Na kraju je ostalo Borac – Radnik 2:0.

-Očekivali smo tešku utakmicu, znamo kako igra Radnik, to je dobra ekipa i želim im sreću. Znali smo da će biti tvrdo, dobro smo odigrali, sa dobrim posjedom, sa malom nesigurnošću u prvih 15 minuta. Na vrijeme smo poveli nakon čega je sve izgledalo lakše. Još uvek to nije onako kako mi želimo da bude, ali bitno je da se bodovi osvajaju. Reakcija poslije Mostara je bila dobra, takođe danas. Mi imamo grupu dobrih igrača koji trebaju da postanu tim. Svakim danom mi daju do znanja da postaju i tim i grupa. Mi smo i dalje bez Jovanovića, i prvog špica Lukića i nekolicine drugih igrača ali momci koji su tu dobro odrađuju posao, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Borac će u treći krug sa četvrte pozicije a prvi rival je Mladost Doboj Kakanj, već u subotu.

Evo rasporeda svih Borčevih mečeva:

23. kolo (20. mart): Borac – Mladost (DK)

24. kolo (3. i 4. april): Radnik – Borac

25. kolo (10. i 11. april): Borac – Olimpik

26. kolo (17. i 18. april): Sarajevo – Borac

27. kolo (24. i 25. april): Borac – Široki Brijeg

28. kolo (1. i 2. maj): Velež – Borac

29. kolo (8. i 9. maj): Borac – Krupa

30. kolo (12. maj): Borac – Zrinjski

31. kolo (16. maj): Željezničar – Borac

32. kolo (23. maj): Borac – Tuzla siti

33. kolo (30. maj): Sloboda – Borac

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button