FUDBALREGION

Savićević: Hajduk je nudio najviše, ali izabrao sam najveći klub

Legendarni fudbaler Dejan Savićević, koji je ostavio neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi, ističe da nije bilo dileme koji će klub izabrati kada je 1988. odlazio iz podgoričke Budućnosti.

“Zvezda mi se najviše dopala. Hajduk je ponudio najbolje uslove. Mnogo bolje nego što je nudila Zvezda, možda nekih 30-40 odsto više. Bilo je to puno novca, ali je Zvezda bila najkonkretnija. Naravno da nisam pogriješio, izabrao sam najveći klub na ovim prostorima. Pisali smo istoriju, osvojili Kup evropskih šampiona i vjerovatno će proći mnogo godina da se takav uspjeh ponovi”, rekao je Savićević za slovenačke medije.

Savićević je sa Zvezdom osim Kupa evropskih šampiona, osvojio Interkontinentalni kup, tri titule prvaka države i dva Kupa.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije kaže da mu je titula prvaka Evrope sa Crvenom zvezdom draža, nego ona koju je osvojio sa Milanom.

“Sve je bolje kada vam se nešto prvi put dogodi u životu. Kada debitujete, prvi put nađete djevojku, zatim prvi put spavate sa djevojkom. Sve u mom životu je bolje kada je bilo prvi put. Mi smo tada bili prvi klub iz Jugoslavije koji je to učinio”, rekao je Savićević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button