BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Nikad jače društvo na trci “Beograd – Banjaluka”

Ukupno 25 timova sa četiri kontinenta prijavilo se za učešće na 15. trci “Beograd – Banjaluka koja je na programu od 22. do 25. aprila, a ovo će bez sumnje biti najjače izdanje trke koja je već ćetvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke unije.

Najzvučniji timovi svakako su italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SAD-a, koji u svom sastavu imaju i pobjednike etapa na Điro d'Italija, kao što je Đovani Viskonti.

Inače, 25 ekipa odnosno 175 biciklista je maksimalan broj koji može da se pojavi na startu prema UCI pravilima. Direktor karavana Vladimir Kuvalja srećan je zbog velikog odziva u prilično nezgodno vrijeme za sport, kao i činjenicom da će prvi put na trci nastupiti dvije pro kontinental ekipe.

“Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i na sreću to nam uspijeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Itlijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, Njemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije…, a titulu ukupnog pobjednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe Mazovže serce polski”, rekao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomjeranjem trke bez obzira nanepovoljnu epidemiološku situaciju. Planirano je da počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim slijedi etapa Obrenovac – Bijeljina, pa Bijeljina – Vlasenica, dok će za nekoliko dana biti potvrđen i grad domaćin starta posljednje etape koja završava u Banjaluci. Za sada je tome najbliži Prijedor.

biciklizam beograd banjaluka
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button