FUDBAL

Srbija pobijedila Irsku, prvi trijumf na startu kvalifikacija nakon 11 godina

Fudbaleri Srbije pobjedom nad Republikom Irskom 3:2 (1:1) startovali su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a zanimljivo je da su “orlovi” prvi put nakon 11 godina slavili u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na neko veliko takmičenje.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića pokazali su kvalitet, bili dobri a što je najvažnije efikasni.

U prvih deset minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, a Srbija je najviše prijetila poslije prekida, kada je Tadić izveo tri centaršuta iz ugla. Odbranili su se Irci, koji su ipak u uvodnim minutima pokazali da nisu došli u Beograd samo da se brane. U nekoliko navrata izašli su visoko pokušavajući da naprave pritisak na zadnju liniju Srbije, prenosi FSS.

Gosti su poveli u 18. minutu kada je Robinson centrirao s lijeve strane, a Braun na drugoj stativi bio najviši u skoku, a Srbiji ne nakon nekoliko šansi izjednačenje donio Vlahović u 40. minutu.

Srbija je povela u 68. minutu kada je fenomenalan gol postigao Aleksandar Mitrović. Vidio je sjajni napadač da je Travers izašao sa gol linije, a onda sa nekih 30-metara lobovao golmana irske selekcije. Mitrović je i u 75. minutu zatresao mrežu gostiju za vođstvo od 3:1. Ali, tu nije bio kraj, jer su Irci iskoristili neopreznost fudbalera Srbije i preko Kolinsa u 86. minutu došli do drugog gola.

Naredni meč Srbija igra 27. marta protiv Portugala koji je u prvom kolu savladao Azerbejdžan (1:0).

Strijelci: : 0:1 Braun 18, 1:1 Vlahović 40, 2:1 A. Mitrović 68, 3:1 A. Mitrović 75, 3:2 Kolins 86.  Stadion: “Rajko Mitić” u Beogradu. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Davide Masa (Italija).

SRBIJA: Dmitrović, Milenković, S.Mitrović, Pavlović, Gajić, Račić (od 63. Maksimović), Lukić, Mladenović (od 46. Kostić), Tadić (od 77. Gudelj), Đuričić (od 63. A.Mitrović), Vlahović (od 82. Jović). Selektor Dragan Stojković.

REPUBLIKA IRSKA: Travers, Kolmen, Klark (od 79. Brejdi), O’Šej, Doerti, Kolumbi (od 60. Hendrik), Kulen, Braun, Stivens, Robinson (od 79.Meklin), Konoli (od 67. Long). Selektor: Stiven Keni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button