FUDBAL

Slavlje Srbije u Bakuu, Mitrović dvostruki strijelac

Fudbaleri Srbije nastvili su sa odličnim igrama i u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo savladali Azerbejdžan. U Bakuu su slavili rezultatom 2:1 a oba gola za “orlove” postigao je sjajni Aleksandar Mitrović.

Srbija je prvu priliku imala u sedmom minutu, poslije kornera koji je izveo Dušan Tadić, dobro je skočio Sergej Milinković-Savić ali na putu ka golu lopta je nekoga pogodila i ostalo je 0:0. Bez promjene rezultata bilo je do 16. minuta kada je Spajić prekinuo akciju Azerbejdžana, proslijedio je loptu do Tadića koji je milimetarskim pasom pronašao Aleksandra Mitrovića, koji je poslao loptu u donji desni ugao nemoćnog Magomedalijeva. U nastavku su “orlovi” imali još nekoliko prilika, i domaćini su pokušavali da dođu do pogotka i uspjeli su u 60. minutu kada je sa 11 metara precizan bio Mahmudov.

Srbija je nastavila da napada i u 81. minutu stigla do drugog gola. Gudelj je proigrao Milinković – Savića koji je proslijedio loptu Aleksandru Mitroviću, koji je postigao svoj pet gol u tri meča ovog ciklusa kvalifikacija.

Srbija je prethodno pobijedila Republiku Irsku sa 3:2 i odgrala 2:2 sa Portugalom te je prva u Grupi A sa sedam bodova. Portugalci su drugi sa četiri boda ali iz dvije utakmice.

Srbija – Azerbejdžan

Strijelci: 0:1 A. Mitrović 16, 1:1 Mahudov (iz jedanaesterca) 60, 1:2 A. Mitrović 81. Stadion: Olimpijski. Sudija: Roi Rajnšrajber (Izrael). Žuti kartoni: Spajić, Gudelj(Srbija).

AZERBEJDŽAN: Magomedalijev, Medvedev, Husejinov, Badalov, Krivotsjuk,  A. Husejinov, Mahmudov, Ibrahimi, Salahli (od 73. Kaliladze), Nurlijev (od 69. Emreli, od 78. Jafargulijev), Gorbani (od 69. Šedajev). Selektor: Đovani de Bjazi.

SRBIJA: Rajković, Spajić, S. Mitrović, Pavlović, Radonjić (od 85. Ristić), Gudelj, Maksimović (od 64. Grujić), Kostić (od 64. Živković), Tadić (od 75.Jović), Milinković-Savić, A. Mitrović (od 85. Vlahović). Selektor: Dragan Stojković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button