BIHFUDBAL

Komemoracija za Predraga Divljaka

U trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci održana je komemoracija za legendarnog Borčevog kapitena, Predraga Divljaka.

Na komemorativnoj sjednici povodom smrti nekadašnjeg kapitena Borca Predraga Divljaka od njega su se oprostili predsjednik kluba Stojan Malbašić, te kum i bivši saigrač Jovo Šmanja.

Skupu su, u skladu sa propisanim mjerama, prisustvovali članovi njegove porodice, te prijatelji i bivši klupski drugovi.

– Peđin odlazak je trenutak podsjećanja na fudbalskog velemajstora i izuzetnog čovjeka. Sa našim klubom ispisao je jednu od najljepših stranica u njegove uspješne istorije i u njoj uklesao svoje ime. Predvodeći kao kapiten svoju generaciju u njegovim rukama se našao šampionski pehar za prvu Borčevu osvojenu titulu u Republici Srpskoj. Ono što je za druge u fudbalu bilo najteže, postići gol, za njega je bilo najlakše, rekao je između ostalog predsjednik Borca Stojan Malbašić.

Bivši golman crveno – plavih Jovo Šmanja sa Pedom je, osim Borca, bio saigrač i u redovima Omladinca.

– Teško je naći riječi da ne pogode pravo u dušu i ne natjeraju suze na oči. Danas ispraćamo Predraga Pedu Divljaka, sina, muža, oca, brata, kuma, saigrača… Nadali smo se i vjerovali da će pobjednički izaći iz neravnopravne utakmice. Ostaje nam utjeha da smo bili savremenici čovjeka kome su se divili mladi, kako njegovim ljudskim vrlinama tako i fudbalskom umijeću. Bio si nam najomiljeniji kapiten. Vođa. Nije trebalo da glasamo, sam Bog te izabrao, naše je bilo samo da potvrdimo ono što su svi znali, da staviš traku na ruku i dovedeš nas do istorijske titule 2001. godine, istakao je Šmanja.

Predrag Divljak je rođen 29. aprila 1972. godine u Banjaluci, a preminuo je 4. aprila 2021. u Beogradu.

Sahrana će biti obavljena danas u 13.30 časova na Centralnom gradskom groblju u Vrbanji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button