BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Irski EvoPro racing sa velikim ambicijama stiže na trku “Beograd – Banjaluka”

Biciklisti EvoPro racing kontinental tima iz Irske biće 22. aprila na startu prestižne UCI trke “Beograd – Banjaluka”.

Irski tim, na čijem je čelu nekadašnji profesionalni biciklista Morgan Foks, osnovan je 2018. godine, a o kakvoj ekipi se radi govori podatak da su biciklisti EvoPro racinga od 2019. ostvarili devet pobjeda na UCI trkama širom svijeta.

“Mi smo agesivan i uspješan tim sa dobrom taktikom i želimo da  nastavimo sa uspjesima na trci ‘Beograd – Banjaluka’. Mi smo međunarodni tim, koji čine biciklisti 10 nacionalnosti i nadamo se da ćemo ostaviti trajni utisak na trku svojim uspjehom i ljubaznošću”, kaže Fox, sportski direktor tima.

biciklizam evopro
FOTO: EvoPro racing

Među najveće pobjede Irci ubrajaju onu na trci “Gravel and Tar”, pobjedu u generalnom plasmanu na trci na Novom Zelandu, pobjedu na prvoj etapi trke Beograd – Banjaluka kada je 2019. Aaron Gate bio najbrži, ali i na drugoj i trećoj etapi kada je najbrži bio Wouter Wippert.

“Držali smo žutu majicu sve do posljednjeg, četvrtog dana trke, kada se na biciklu Aarona Gatea probušila guma u vrlo nezgodnom trenutku. Tada je izgubio vođstvo”, prijeća se Fox.

O trci 2019. Fox ima samo riječi hvale i ističe da je to trka koju obožavaju.

“Istorija i kultura srpskog i bh. naroda veoma liče na našu kulturu u Irskoj. Prevladali smo razlike i sukobe i živimo u mirnim vremenima. Mi smo narod koji razumije borbu i prevazilaženje. Naš tim je svjedočanstvo jedinstva koje obuhvata više nacionalnosti. Radujemo se što ćemo ponovo doći kod vas i što ćemo imati uspješnu turneju”, rekao je Fox i dodao:

“Godine 2019. smo vidjeli veoma dobru organizaciju trke, prijatnu dobrodošlicu, publiku, ali i prelijepe predjele Evrope. Smatramo da je trka ‘Beograd – Banjaluka’ fantastična platforma za pokazivanje ljepota tog regiona potencijalnim turistima i kompanijama kroz biciklistički sport.”

Ove godine EvoPro racing će predstavljati Michael Van Staeyen (Belgija), Ben Walsh (Irska), Vitor Zucco Schizzi (Brazil), Brendan Rhim (SAD), Jeroen Eyskens (Belgija), Oskar Nisu (Estonija) i Jonny Brown (SAD).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Dave T Bolno
Back to top button