BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Kuvalja i Vesić: Trka simbol jedinstva srpskog naroda

Direktor međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ Vladimir Kuvalja, uručio je svečanu plaketu i zahvalnicu gradu Beogradu i zamjeniku gradonačelnika Goranu Vesiću, u znak zahvalnosti za sve što je Beograd učinio na razvoju i popularizaciji trke.

Karavan će i ove godine krenuti iz prestonice Srbije, sa Trga Republike 22. aprila, a oko 175 takmičara iz 35 zemalja svijeta imaće zadatak da u četiri etape savladaju skoro 1.000 kilometara kako bi stigli na cilj u Banjaluku 25. aprila.

– Dugujemo ogromnu zahvalnost ljudima koji vode Beograd na podršci. Prošle godine, u najtežim vremenima, u sred pandemije virusa korona, Beograd je stao uz nas. Ogromnu zahvalnost dugujemo gospodinu Vesiću koji je prepoznao značaj i kvalitet naše trke. S obzirom na to da dolazim iz Banjaluke, nama u Republici Srpskoj ovakva podrška Beograda mnogo znači. Vesić je prošle godine prisustvovao cilju trke u Banjaluci i ponio je prelijepe utiske, a posebno mi je drago što je baš nakon trke ozvaničeno i bratimljenje dva najveća srpska grada sa dvije strane Drine – rekao je Kuvalja.

Uvjeren je da će trka i 15. godinu zaredom ispuniti očekivanja, kao i da će kada su u pitanju ekipe koje učestvuju, biti najjača do sada. U Srbiju i Republiku Srpsku doći će izuzetno kvalitetni timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Paragvaja, sa Novog Zeland, iz Republike Irske, Holandije, Kambodže, Rusije, Poljske, Italije, Slovačke, Španije i čitavog regiona.

– Ono što je najvažnije, 15. godinu za redom prećićemo granicu između Srbije i Srpske bez zaustavljanja, što dovoljno pokazuje da je trka simbol povezivanje i saradnje našeg naroda. Nama u Republici Srpskoj to zaista mnogo znači i drago mi je što ovakav događaj startuje sa Trga Republike, iz samog centra našeg Beograda – dodao je Kuvalja.

Cilj etape i to prve, po prvi put u istoriji trke je Šabac, domaćin starta druge je Obrenovac takođe po prvi put, a ona završava u Bijeljini. Najveći grad Semberije biće i mjesto starta treće, najteže, etape koja se vozi preko Škovića i završava u Vlasenici. Četvrta etapa na programu je 25. aprila i vozi se od Prijedora preko Kozarske Dubice, Gradiške, Laktaša do Banjaluke gdje završava spektakularnim krugovima.

Žutu majicu osvojenu prošle godine braniće vozač poljske ekipe Mazovše Serce Polski Jakub Kačmarek, a u među favorite na papiru sigurno se ubrajaju italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SAD-a, jedine dvije prokontinental ekipe među učesnicima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button