BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Vlasenica i Šekovići na mapi svjetske biciklističke scene

Vlasenica je i ove godine na mapi svjetske biciklističke scene. Ova opština će treći put ugostiti više od 160 biciklista iz 30 zemalja u okviru Međunarodne biciklističke trke “Beogard-Banjaluka 2021”, koja se održava od 22. do 25 aprila.
Trka se vozi u četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja treće koja kreće iz Bijeljine, a prolazni cilj biće Šekovići.
Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević kaže da se nije postavljalo pitanje da li će ova opština treću godinu u nizu ugostiti karavan sa 400 učesnika, a potvrdio je da će tako biti još dugi niz godina, kako zbog sportskog i turističkog potencijala, tako i poruke koju ona šalje.

“Uvijek sa zadovoljstvom ističem da smo ponosni zbog učešća u organizaciji ovako značajnog događaja. Prva trka je bila veličanstvena, i to će ostati upisano u istoriji naše opštine. Prošle godine nas je malo omela pandemija virusa korona, ove godine je isto prisutna, ali to neće umanjiti spektakl. Drago mi je što je Vlasenica jedan od gradova koji povezuje Beograd i Banjaluku. Zahvaljujući našem klubu KPL Vlasenica bicklizam se odvano odomaćio među našim građanima, a kruna svega je ova trka”, rekao je Kraljević.

Načelnik Šekovića Miladin Lazić priželjuke cilj ili start etape


Ni načelnik Šekovića Miladin Lazić nije želio da propusti mogućnost uključivanja u organizaciju najkvalitetnije biciklističke trke u ovom dijelu Evrope.

“Često smo u prošlosti kao opština “slijepo crijevo”, a kada se pojavila mogućnost da postanemo dio ovog događaja nismo željeli da propustimo mogućnost. Ove godine smo prolazni cilj, a nadam se da ćemo već sljedeće biti domaćin cilja ili starta etape”, rekao je Lazić.
Lista ekipa, koje će učestvovati, je sjajna, sigurno najjača u dosadašnjoj istoriji trke, jer učestvuju četiri pro kontinental ekipe.
Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je prvim ljudima Vlasenice i Šekovića na pomoći pri organizaciji, te naglasio da je počastvovan što su gradovi prepoznali važnost događaja koji na najbolji način predstavljaju Republiku Srpsku u svijetu.

“Preduzeli smo sve mjere zaštite od pojave i širenja virusa tokom prethodnog izdanja trke, a isto radimo i u pripremi 15. izdanja. Zahvaljujući čelnicima Beograda dobar dio ljudi iz organizacije kao i biciklisti iz regiona su vakcinisani, tako da smo i sa te strane bezbjedni. Pripreme za trku ulaze u finiš, a sada mogu da kažem da je ovo najjače izdanje trke do sada”, rekao je Kuvalja.
Prva etapa startuje 22. aprila sa Trga Republike iz Beograda, a završava u Šapcu. Druga startuje iz Obrenovca, a završava u Bijeljini. Najveći grad Semberije biće domaćin starta treće etape koja završava u Vlasenici, a četvrta je na programu 25. aprila i vozi se od Prijedora preko Kozarske Dubice, Gradiške, Laktaša do Banjaluke.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button