BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Adria Mobil se vraća na trku “Beograd – Banjaluka” sa velikim ambicijama

Slovenački kontinental tim Adria Mobil jedan je od učesnika 15. biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” koja startuje 22. aprila.

Ranijih godine su imali dosta uspjeha, a i ove godine imaju velike ambicije. Na UCI trci “Beograd – Banjaluka” nastupiće David Per, Aljaž Jarc, Aljaž Omrzel, Aljaž Colnar, Žiga Piskule i Žiga Horvat.

Adria Mobil
Slovenci dolaze sa mladim i motivisanim timom FOTO: Adria Mobil

“Prošle godine zbog situacije sa pandemijom virusa korona nismo nastupili, ali zaista smo srećni što se vraćamo na trku ‘Beograd – Banjaluka’ na kojoj smo ostvarili mnogo sjajnih rezultata. Ove godine u našem timu ima dosta mladih i talentovanih vozača. Svi momci su motivisani, cilj nam je da se trkamo od starta do cilja i siguran sam da se možemo boriti za etapnu pobjedu i visok plasman generalnom plasmanu”, rekao je Marko Kump, sportski direktor Adria Mobila, ali i dobro poznato ime svima koji su ranijih godina pratili trku “Beograd – Banjaluka”.

Kump je trijumfovao 2012. i 2015. na UCI trkama “Banjaluka – Beograd I”, ima jedno drugo i jedno deveto mjesto, a 2019. je pobijedio u četvrtoj etapi trke “Beograd – Banjaluka”.

“Trku krasi dobra organizacija i mnogo ljubaznih ljudi na putu što mi vraća lijepe uspomene. Ovo mi je prva godina u ulozi sportskog direktora i radujem se povratku na trku ‘Beograd – Banjaluka'”, rekao je Kump.

Klub iz Novog Mesta ima dugu tradiciju. Osnovan je 1972. godine, a od 2005, od kada je Adria Mobil, postao glavni sponzor biciklisti ovog kluba su postigli brojne uspjehe. Kump je 2010. timu donio prvu pobjedu na trkama prve kategorije van Slovenije. Iste godine je bio prvi Slovenac koji je trijumfovao na trci “Trofeo ZSŠDI”. Godina 2012. je bila jedna od najuspjšenijih u istoriji tima jer je Adria Mobil postao prvi slovenački tim koji se plasirao na Svjetsko prvenstvo u timskom hronometru (27. mjesto među profesionalnim timovima), Kump je slavio na UCI trci “Banjaluka – Beograd I” i bio drugi na trci “Banjaluka II” u kojoj je pobijedio njegov timski kolega Matej Mugerli.

Kump je na Europa touru bio četvrti. Godine 2014. biciklisti Adria Mobila su pobijedili na 11 UCI trka. godnu dana kasnije Kump je ostvario 20 pobjeda te bio drugi biciklista na svijetu kada je riječ o pobjedama u jednoj sezoni. Među pobjedama te godine je i trijumf na trci “Beograd – Banjaluka I”, a Adria Mobil 2018. ima i pobjedu u generalnom plasmanu na trci “Beograd – Banjaluka” pošto je najbrži bio Gašper Katrašnik.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button