BIHFUDBAL

Fudbaleri Borca nakon 10 godina u finalu Kupa BiH, borba za trofej sa Sarajevom

Fudbaleri banjalučkog Borca nakon 10 godina izborili su plasman u finale Kupa BiH pošto su i u revanš utakmici polufinala savladali ekipu Klisa u Mostaru rezultatom 2:1. Rival u finalu 27. maja biće im Sarajevo.

Borac je u prvom meču ekipu Klisa savladao sa 4:1, a danas je ovjerio plasman u finale. Izabranici Marka Maksimovića su od starta nametnuli su svoj ritam, te u 13. minutu poveli kada je Zakarić poslao loptu za Moraitisa, a ovaj je rutinski matirao golmana Ceru.

Dva minuta kasnije izjednačenje. Milojević je izgubio loptu na svojoj polovini, “ukrao“ ju je Vila i lako matirao Lakića. U nastavku je bilo nekoliko prilika na obje strane, a konačan rezultat postavio je u posljednjim sekudnama prvog poluvreena Zakarić. Meleg je izveo slobodan udarac, loptu nisu uspjeli da zahvate Moraitis i Vranješ, ona je pogodila stativu, da bi se poslije gužve pred golom Klisa najbolje snašao Zakarić.

Fudbaleri Sarajeva, koji su u prvom meču savladali Tuzla siti sa 1:0, danas su na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ pobijedili rezultatom 3:1. Gosti su poveli golom Brkića u 55. minutu koji je poslao loptu u mrežu nakon odlične akcije i asistencije Crnkiža, a onda su uslijedila tri gola domaćina – Mešanović je u 76. pogodio za 1:1, Hebibović je u 78. donio vođstvo Sarajevu a konačan rezultat je postavio Velkoski u 84. minutu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button