BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Pobjednik “kraljevske” etape Auer: Bilo je teško, ali iskontrolisao sam bijegove

Pobjednik treće etape trke „Beograd – Banjaluka“ je biciklista ekipe WSA KTM Graz Daniel Auer, koji je sačuvao najviše snage za finiš poslije napornih 124 kilometara trke od Bijeljine do Vlasenice (2.37,31 časova). Razloga za zadovoljstvo ima i Justin Voflf iz Bike Aida koji je sačuvao žutu majicu.

Drugi na cilj u Vlasenici stigao je Cyrus Monk iz EvoPro racinga iz Irske, dok je bronzanu medalju osvojio Mihlel Raim iz poljskog tima Mazowsze Serce Polski.

daniel auer
Spektakularan finiš u Vlasenici: FOTO: Trka “Beograd – Banjaluka”

Za Auera je ovo prvi podijum na ovogodišnjem izdanju trke, a fenomenalnom vožnjom na „kraljevskoj“ etapi koja je imala tri velika uspona poslao je snažnu poruku konkurentima nadajući se da se može umiješati u trku za generalni plasman.

“Bilo je prilično teško i napeto od samog starta. Iskontrolisao sam sve bijegove ali sam imao najjače noge kada je bialo najpotrebnije i na kraju slavio”, rekao je Auer.

Justin Volf treca etapa
Justin Wolf zadržao žutu majicu pred start posljednje etape

Iako je poslije druge etape izjavio da nije optimista kada se radi o čuvanju vođstva u generalnom plasmanu, Wolf je uz mnogo napora uspio da stigne u prvoj grupi.

“Malo je nedostajalo da popustim na prvom brdu, ali sam nekako uspio da zadržim priključak. Na nizbrdici sam se oporavio i već tada sam znao da imam dobre šanse. Sutra očekujem još jedan naporan dan, etapa je prilično duga, a moja prednost mala, ali ću uz timske kolege pokušati da napravim taktiku za završetak trke kakav priželjkujemo”, rekao je Wolf, koji ima samo četiri sekunde prednosti pred posljednju etapu.

Crvenu majicu namijenjenu najboljem sprinteru zadržao je Adam Foltan iz Dukle, a slovački tim od danas ima i najboljeg mladog vozača, jer je bijelu majicu obukao Lukaš Kubiš. Najbolji brdski vozač i vlasnik plave majice ostao je Luka Pajek iz Hrinkowa.

Vlasenica je po treći put bila sjajan domaćin cilja i prema riječima direktora trke Vladimira Kuvalje nešto što ju je obogatilo, kako u smislu domaćinstva i srdačnosti, tako i kada se govori o izazovima za bicikliste. Prvi čovjek Vlasenice najavio je da će saradnja trajati još dugi niz godina.

“Bilo je impresivno doživjeti sve ovo. Naša želja i vjerovanje je da sport spaja ljude i briše granice, a ova trka to svakako radi. Nastavićemo u istom tonu i sigurno biti domaćini ovog događaja u godinama koje dolaze”, rekao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Opština Šekovići prvi put bila je domaćin prolaznog cilja. Dosta mještana izašlo je na ulice da pozdravi bicikliste, a načelnik Miladin Lazić zahvalio je direktoru trke na pruženoj šansi da Šekovićani pokažu kakvi su domaćini.

“Ovo je veliki dan za našu opštinu. Čim sam čuo da postoji šansa da se nađemo na ruti trke odmah sam dao potvrdan odgovor i nisam se pokajao. Nadam se da ćemo već iduće godine biti u mogućnosti da budemo mjesto starta ili cilja jedne od etapa, jer je zahvaljujući samom učešću ove godine za našu opštinu čuo cijeli region, a i šire”, rekao je Lazić.

Sutra je na programu posljednja četvrta etapa koja u podne startuje u Prijedoru. Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, gdje će već tradicionalno biti voženi krugovi, a pobjenik će biti onaj ko najbrže preveze 160 kilometara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button