BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Biciklistički karavan stiže u Banjaluku: Pada odluka o pobjedniku

Posljednja, četvrta, etapa biciklističke UCI 2.1 trke “Beograd – Banjaluka” biće vožena danas od Prijedora do Banjaluke gdje će biti proglašen pobjednik 15. izdanja jedne od najjačih trka u ovom dijelu Evrope.

Nakon tri etape vodi Justin Wolf iz njemačkog Bike Aida. Iako je poslije druge etape izjavio da nije optimista kada se radi o čuvanju vođstva u generalnom plasmanu, Wolf je uz mnogo napora uspio da stigne u prvoj grupi na cilj najteže treće etape koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice i pred start posljednje etape ima četiri sekunde prednosti.

Justin Volf treca etapa
Justin Wolf zadržao žutu majicu pred start posljednje etape FOTO: Trka “Beograd – Banjaluka”

“Malo je nedostajalo da popustim na prvom brdu tokom treće etape, ali sam nekako uspio da zadržim priključak. Na nizbrdici sam se oporavio i već tada sam znao da imam dobre šanse. Očekuje me još jedan naporan dan, etapa je prilično duga, a moja prednost mala, ali ću uz timske kolege pokušati da napravim taktiku za završetak trke kakav priželjkujemo”, rekao je Wolf.

Četvrta etapa startuje u Prijedoru u 12 časova. Biciklisti će voziti preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša do Banjaluke, gdje će tradiocionalno biti voženi krugovi.

biciklzam cetvrta etapa
Grafika: Trka “Beograd – Banjaluka”

Zbog trke će danas u nekim ulicama u Banjaluci biti obustavljen saobraćaj i to:

  • od 14,45 do 15,45 časova: Ulica Trive Amelice, na dijelu od Ulice krajiških brigada do Ulice Dr Mladena Stojanovića
  • od 12,00 do 16 časova: Ulica Dr Mladena Stojanovića, na dijelu od Ulice Trive Amelice do Ulice Olimpijskih pobjednika
  • od 12 do 16 časova: Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save
  • od 9 do 18 časova: Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Milana Tepića do Ulice Marije Bursać
  • od 12 do 17 časova: Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Bulevara cara Dušana
  • od 14 do 17 časova: Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patre, te ulicama Patre, Teodora Kolokotronisa i Bulevar cara Dušana, na dijelu od Ulice Teodora Kolokotronisa do Ulice kralja Petra I Karađorđevića
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button