BIHFUDBAL

Maksimović pred Velež ni riječi o tituli

Fudbaleri Borca sutra igraju derbi meč 28. koal Premijer lige, a na gostovanju Veležu pokušaće da upišu sedmu pobjedu u nizu kojom bi se učvrstili na vrhu tabele. Iako su serijom sjanih igara i reultata došli u poziciju da se bore za sam vrh, trener Marko Maksimović kao po pravilu spušta loptu na zemlju, ne pominjući ni u jednom kontekstu borbu za titulu.

Velež je takođe u dobroj seriji, ne zna za poraz na 14 vezanih utakmica i uz Sarajevo je legitiman kandidat za titulu.

– Sigurno putujemo u dobrom raspoloženju, gostujemo dobroj ekipi koja je neporažena od oktobra. Kući igraju jako dobro, ekipa su koja je u naletu, koja ima dobar ambijent iza sebe. Međutim, i mi smo u dobrom momentu i nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se u Banjaluku vratiti sa dobrim rezultatom – istakao je Maksimović.

Dobra stvar je što se u tim vraćaju Dejan Meleg i Goran Zakarić, ali povrede i dalje zadaju glavobolju.

– Stojan Vranješ i Elvis Mehanović nisu trenirali pred ovu utakmicu, njihovi nastupi su pod znakom pitanja. Sigurno će putovati, ali ne možemo znati u ovom momentu da li će moći da nam pomognu. Od utakmice sa Širokim Brijegom nisu imali nijedan trening. Mehanović je čak imao punkciju koljena, Vranješa takođe muči koljeno, dobio je i jedan udarac u rebro, tako da ćemo vidjeti šta i kako. Od ranije su povrijeđeni Jovo Lukić i Marko Jovanović – rekao je Maksimović.

Ni trener domaćih Feđa Dudić ne može mirno da spava jer je duže vrijeme van stroja Obren Cvijanović, a “parne” kartone ima Samir Radovac.

– Velež ima stvarno dobre igrače, od Brandaa, Anđušića, Hasanovića, Zeljkovića… Fali im Radovac, ali igrači smo i mi bez Vranješa, Zakarića… Sastavni dio fudbala su kartoni, povrede… tako da očekujem Velež koji će biti motivisan, ali i nas na jako visokom nivou – istakao je Maksimović.

Parovi 28. kola, petak: Radnik – Sloboda (17), Velež – Borac (20). Subota: Krupa – Mladost (15), Sarajevo – Željezničar (16.55), Široki Brijeg – Zrinjski (19.05). Ponedjeljak: Olimpik – Tuzla siti (15.00).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button