KOŠARKA

Dobar žrijeb za Srbiju, BiH čeka veliki izazov na EP

Košarkaši Bosne i Hercegovine igraće u B grupi na Evropskom prvenstvu sa Njemačkom, Litvanijom, Francuskom, Slovenijom i Mađarskom dok Srbiju čekaju znatno lakši rivali na Šampionatu 2022.

U grupi A su: Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska, u Grupi C: Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija, a u Grupi D: Češka, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Holandija.

Po četiri najbolje ekipe iz grupa idu u osminu finala i do kraja se igra eliminaciona faza.

Selektor BiH Vedran Bosnić ističe da je grupa teška ali da bh. tim ne ide na EP sa bijelom zastavom.

“Svima je jasno da smo dobili veoma zahtjevnu grupu sa košarkaškim silama. Pet od četiri ekipa protiv kojih ćemo igrati imaju u svojim redovima NBA igrače, tu su uostalom i dva prvaka Evrope sa posljednja tri EP. Međutim, kao što sam i ranije rekao, ko god da nam je rival, mi se moramo fokusirati na sebe i pripremiti se najbolje što možemo. Ovi momci su u kvalifikacijama pokazali kakvo srce imaju, ne sumnjam da će tako biti i na Eurobasketu. Ovako jaka grupa će nas još više motivisati. Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati pokazati i na terenu. Idemo jako”, rekao je Bosnić, a prenosi sajt Košarkaškog saveza BiH.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button