ATPTENIS

Okršaj legendi u Rimu: Đoković vs Nadal

Okršaj teniskih legendi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala gledaćemo danas u finalu Mastersa u Rimu.

Biće to njihovo šesto rimsko finale i 57. duel. Nadal je u glavnom gradu Italije u finalu Đokovića pobijedio 2009, 2012. i 2019, a Đoković je slavio 2011. i 2014.  Rafa je dobio i četvrtfinale 2007. i polufinale 2018. godine, dok je Nole bio bolji u četvrtifinalu 2016.

Kada je riječ o međusobnim mečevima, gledajući sve podloge, Đoković je bio uspješniji i dobio je 29 od 56 duela sa Nadalom.

Srpski i španski teniser su se posljednji put sastali u finalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa u Parizu gdje je slavio Nadal. Ostaje da vidimo ko će danas biti uspješniji.

Đoković je svjestan da neće imati dovoljno vremena za odmor jer je juče završio četvrtfinalni meč sa Stefanosom Cicipasom a onda igrao dva sata i 40 minuta sa Lorencom Sonegom, ali motiva mu ne nedostaje.

“Neću imati mnogo vremena za oporavak, dosta vremena sam proveo na terenu. Nadam se da će noge biti ‘svježe’ jer će mi to definitivno biti potrebno kako bih imao priliku protiv Rafe”, rekao je srpski teniser za ATP sajt i dodao da je i iza Nadala nekoliko teških mečeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button