GRAND SLAMTENIS

Fenomenalni Đoković u finalu Rolan Garosa, savladan Nadal

Srpski teniser Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa! U polufinalu grend slema u Parizu pobijedio je branioca titule u “kralja šljake” Rafaela Nadala.

Slavio je rezultatom 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2 poslije četiri sata i 11 minuta velike borbe i atraktivnih poena. Meč će ostati zabilježen i po tome što je zbog teniskih asova zanemaren policijski čas pa je publika na stadionu “Filip Šatrije” mogla da isprati duel legendi do kraja.

“Morao sam da odigram svoj najbolji tenis kako bih pobijedio Rafu na njegovom terenu (13. puta osvajao titule u Parizu). Ovo je sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. I jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi sa neverovatnom energijom sa tribina. Sve je bilo fantastično”, istakao je Đoković nakon plasmana u svoje 29. grend slem finale.

Pobjedom nad velikim rivalom, prvom na šljaci poslije 2016. godine, Nole je povećao prednost nad Špancem u međusobnim duelima na 30-28.

Đoković će se za 19. grend slem titulu u karijeru, a drugu u Parizu boriti sa Grkom Stefanosom Cicipasom koji će u nedjelju igrati svoje prvo grend slem finale.

Cicipas je u polufinalu bio bolji od Nijemca Aleksandera Zvereva i slavio rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, a onda je kroz suze rekao:

“Sada mogu samo da se prisjetim odakle sam, da mislim o mojim korijenima. Dolazim iz malog mjesta, van Atine. San mi je da bio da igram na velikom stadionu Rolan Garosa, ali nisam mogao ni da pomislim da će se to dogoditi.”

Cicipas je istakao da je ovo bila najvažnija pobjeda u njegovoj karijeri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button