FUDBAL

Kreće drugo kolo Evra: Italijani mogu ovjeriti prolaz, Turci i Rusi na popravnom

Utakmicama u grupi A između Turske i Velsa, kao i Italije i Švajcarske, te susretom Finska – Rusija u grupi B, danas počinje 2. kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Grupa A

18:00 Turska – Vels (Olimpijski stadion, Baku)

Utakmica između Turske i Velsa je od velikog značaja za oba tima, i mogla bi dosta toga riješiti kada je riječ o konačnom plasmanu u grupi A.

Turci su doživjeli težak poraz na startu od Italije (3:0) i žele popraviti loš utisak s otvaranja šampionata, dok je Vels uspio otkinuti bod Švajcarcima u prvom kolu (1:1). U slučaju pobjede, Velšani bi se dodatno približili cilju i svjesni su uloga u današnjem meču.

21:00 Italija – Švicarska (Stadion Olimpiko, Rim)

Azruri su fenomenalno otvorili turnir uvjerljivom pobjedom protiv Turske 3:0 i igrom kojom su pobrali simpatije fudbalskih stručnjaka i zaljubljenika, koji su nakon te utakmice počeli svrstavati Italijane u najuži krug favorita.

Ipak, protiv čvrste i disciplinovane Švicarske, koju s klupe predvodi Vladimir Petković, čeka ih mnogo teži zadatak.

Prednost je što i ovaj meč igraju pred svojim navijačima, a u slučaju pobjede Italija će već sada osigurati plasman u narednu fazu takmičenja.

Grupa B

15:00 Finska – Rusija (Gazprom Arena, Sankt Peterburg)

Finci su senzacionalno na startu pobijedili Dansku 1:0, u utakmici u kojoj se zamalo desila nezapamćena tragedija, kada je Danac Kristijan Eriksen kolabirao na terenu.

Zbog toga je trijumf Finske ostao donekle u sjeni, ali za njih je svakako najvažnije da su upisali tri boda i sada su u sjajnoj poziciji da se u preostale dvije utakmice pokušaju domoći plasmana u nokaut fazu.

S druge strane, Rusi su doživjeli težak poraz od Belgije 3:0 i nemaju pravo na kiks ukoliko žele proći dalje. Prednost će im biti i domaći teren, ali Finska je protiv Danske pokazala da im to ne predstavlja problem i da su spremni pomrsiti račune favoritima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: sbo24hr
Back to top button