KOŠARKANBA

Jokić u idealnoj petorci NBA

Najkorisniji igrač NBA lige Nikola Jokić očekivano je zauzeo mjesto u najboljoj petorci sezone, a pored njega izabrani Stef Kari (Golden Stejt), Luka Dončić (Dalas), Janis Adetokumbo (Milvoki) i Kavaj Lenard (LA Klipers).

Jokić je drugi put u tri sezone  zauzeo mjesto u idealnom timu, a iako je proglašen za MVP lige nije dobio maksimalan broj bodova. Od mogućih 500 osvojio je 498, dok je Adetokumbo osvojio svih 500.

Drugi tim sezone čine Demijan Lilard (Portland), Kris Pol (Finiks), Lebron Džejms (LA Lejkers), Džulijus Rendl (Njujork) i Džoel Embid (Filadelfija). Proglašen je i treći tim u kome su Kajri Irving (Bruklin), Bredli Bil (Vašington), Džimi Batler (Majami), Pol Džordž (LA Klipers) i Rudi Gober (Juta).

Međutim, ono što trenutno najviše zanima javnost na ovim prostorima je da li će Jokić poslije nezaboravne sezone biti dio reprezentacije Srbije koju očekuju kvalifiakcije za Olimpijske igre, a ukoliko ne bude velikih iznenađenja i nastup na završnom turniru u Tokiju. Čini se da nije realno da centar Denvera nastupi na kvalifikacijama koje počinju 29. juna, crv sumnje za Nikolino ljeto u reprezentaciji izazvalo je saopštenje Denvera, čiji su čelnici „zabrinuti za njegovo tijelo“, što se može protumačiti kao kulturan savjet da odmori i ne stavi se na raspolaganje Igoru Kokoškovu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button