TENIS

Mari: Đoković je GOAT

Osvajanjem titule Novaka Đokovića na Rolan Garosu, mnogi su mišljenja da je sada on najbliži nezvaničnoj tituli najboljeg igrača svih vremena, u tzv. GOAT trci.

Tako razmišlja i Britanac Endi Mari, prijatelj Đokovića još iz tinejdžerskih dana, koji nema dilemu ko je najbolji u istoriji “bijelog sporta”.

“Pošto sva trojica još igraju, ne možemo da donosimo neke konačne zaključke, ali zbog onog šta je sve uradio: osvojio svaki masters dva puta, svaki grend slem dva puta, to Novaka stavlja na prvo mjesto ove liste. Nevjerovatan je”, rekao je Mari i nastavio:

“Ne možemo da zaboravimo da je Nadal osvajao Rolan Garos 13 puta. Takođe, tu je i Rodžer, jedinstven igrač, iako se susretao sa generacijama tenisera na terenu i nastavlja i dalje da igra na najvišem nivou. Drži i dalje brojne rekorder, a rezultate koje je ostvario na travi su teško dostižni. Tako da svaki od njih ima razloge da može da se zove najboljim svih vremena. Jedino što je sto odsto jasno: živimo u zlatnoj eri u istoriji tenisa”.

Endi Mari je u karijeri osvojio tri Grend Slema i u jednom trenutku bio je prvi igrač svijeta.

“Znam da su ljudi slično pričali kada je Sampras osvojio 14 Grend Slemova. Bio je kao bog. Svi su mislili da njegovi rekordi nikada neće biti srušeni. A, onda su se pojavila trojica igrača koja će osvojiti 20 i više slemova. Nevjerovatno je šta su sve postigli, bilo je fantastično igrati sa njim u tom periodu. Izazovno da, ali bilo je uživanje gledati ih kao navijač i igrati s njima na terenu”, istakao je Endi Mari.

Nadal i Federer imaju po 20 najvrednijih trofeja, dok Đoković ima 19, ali su predviđanja takva da će ih na kraju karijere imati više od Španca i Švajcarca.

Možda čak već na kraju 2021. godine.

B92

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: page
  2. Povratni ping: 다시보기티비
Back to top button