EVROPSKE LIGEFUDBAL

Konte odmara – Nisam želio, ali pauziraću godinu

Italijanski trener Antonio Konte s uspjehom je okončao prethodnu sezonu osvojivši sa milanskim Interom prvi Skudeto za taj klub poslije 11 godina, ali u narednoj sezoni najvjerovatnije neće imati angažman, izjavio je za italijanske medije.

Konte se povezivao sa londonskim Totenhemom, koji traga za menadžerom od odlaska Žozea Murinja, ali djeluje da su pregovori o tom angažmanu propali.

„Nisam želio, ali provešću sljedeću sezonu učeći i istražujući određene situacije. Želio bih da maksimalno iskoristim ovu neželjenu situaciju, ali u redu je. Iskoristiću taj period da više budem sa porodicom i da gledam fudbal. To je sport koji konstantno evoluira“, izjavio je Antonio Konte za italijanski radio „Ankio sport“.

Konte se dotakao i zastrašujuće situacije u kojoj je njegov nekadašnji igrač Kristijan Eriksen umalo izgubio život tokom utakmice Evropskog prvenstva.

„To su bili stravični trenuci. Ja sam imao sreću da bisko sarađujem sa Kristijanom i kada sam vidio da se onesvijestio, zaista sam se osjetio loše. Sve me je to potreslo. Najbitnije je da je sve riješeno. Moram da se zahvalim njegovim saigračima iz danske reprezentacije za smirenost koju su iskazali u tim kritičnim trenucima. Oporavak je sada ključan, a fudbal će već doći na red“, rekao je trofejni trener.

Konte (51) je čitavu igračku karijeru proveo igrajući za Leče i Juventus, a kao trener je prije dolaska u Inter 2019. godine vodio redom Areco, Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, reprezentaciju Italije i Čelsi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: kupontoto
Back to top button