KOŠARKA

Jastrebovi visoko lete: Išli smo na dva teška mjesta, igrali kako treba (FOTO)

Košarkaši Atlanta Hoksa plasirali su se u drugo finale Istočne konferencije poslije 50 godina, pošto su u uzbudljivoj sedmoj utakmici plej-of serije bili bolji od Filadelfija Seventisiksersa.

Poslije velike pobjede trener Nejt Mekmilan hvalio je svoje igrače, a naročito vođu ekipa Treja Janga.

„Jastrebovi“ su slavili u Filadelfiji rezultatom 103:96 u ključnom duelu.

“Išli smo na dva teška mjesta, igrali kako treba. Atmosfera u Filadelfiji je sjajna, mnpogo mi se svidjelo. Svidjele su mi se sve te provokacije, sve u vezi sa ovom utakmicom. A mi smo dvaput pobijedili, bilo je zaista zabavno. Sada je pred nama finale konferencij. Srećni smo zbog onoga što smo postigli, ali nismo još zadovoljni“, izjavio je poslije utakmice vođa Atlante Trej Jang.

„Mi ovdje pravimo kulturu koja proizvodi pobjede. Pravimo stil koji pomaže momcima da dođu do trijumfa. Moji igrači poštuju igru, vjeruju jedni u druge i zbog toga dobijaju duele. Trej Jang? On je neustrašiv“, rekao je trener Nejt Mekmilan, koji je došao u Atlantu početkom sezone, kada su Hoksi imali skor 14-20.

„Bilo je veoma teško u prethodne dvije sezone. Tavorili smo na dnu Istoka. Morali smo potpuno da izmenimo naš stav. Sagradili smo veliku stvar ovdje u Atlanti“, izjavio je Kevin Hurter, košarkaš koji je usljed povrede Bogdana Bogdanovića morao da ponese veliki teret u napadu tima iz Džordžije.

U finalu Zapadne konferencije Hoksi će igrati protiv Milvoki Baksa, koji su takođe u sedam utakmica eliminisali Bruklin Netse. Prvi meč serije na programu je u noći između srijede i četvrtka od dva časa i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button