NEKATEGORISANO

Građani Tokija ljuti: Navijači na OI mogu da piju, a mi ne?

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju planiraju da dozvole prodaju alkohola posjetiocima OI, a takva odluka naišla je na veliko protivljenje lokalnog stanovništva, kojem je odlazak u barove zabranjen kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Na borilištima će moći da bude prisutno maksimalno deset hiljada posmatrača, a odluka o služenju alkohola i dalje nije definitivno donijeta.

“Vlada je nedavno ublažila mjere, pa smo došli do kvazi-vanrednog stanja. Služenje alkohola dozvoljeno je u Tokiju i to samo u nekim dijelovima u kojima ima mnogo barova, a u njima mogu da budu manje grupe ljudi u ograničenim periodima. Najveći problem je nejednak tretman – bioskopi su, na primjer, zabranjeni, a sportske priredbe su dozvoljene”, stoji u saopštenju jedne organizacije.

Četvrti talas virusa korona u Japanu je svoj vrhunac doživio početkom maja, a u utorak je prijavljeno 435 novih slučajeva zaraze u čitavoj državi. Vakcinacija se u ovoj ostrvskoj zemlji ubrzava – 18 odsto građana primilo je barem jednu dozu vakcine protiv kovida 19.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button