ATLETIKA

Jusein Bolt postao otac: Slavni atletičar dobio blizance (FOTO)

Legendarni sprinter i olimpijski šampion Jusein Bolt postao je otac po drugi put, pošto je njegova supruga na svijet donijela blizance Tander Bolta i Sent Leo Bolta.

Ova informacija iznenadila je mnoge, jer niko nije ni znao da je njegova supruga Kasi Benet trudna.

Lijepe vijesti, Jamajčanin je podijelio s pratiocima na Instagramu, gdje je objavio fotografiju na Dan očeva sa svojom suprugom i kćerkom, pored koje su bili i blizanci koji su stari tek nekoliko dana.

Bolt je uz sliku okačio emotikon munje, koja predstavlja imena dječaka, “Olimpijsku Munju” i “Groma”, što su bili nadimci dok je obarao svjetske rekorde i uzimao najvažnije medalje u atletici.

Njegova supruga je takođe podijelila porodičnu fotografiju, uz poruku: “Srećan Dan očeva mojoj ljubavi zauvijek. Ti si stijena ove porodice i najbolji otac”.

Bolt i Kasi imaju i kćerku koja je rođena 17. juna 2020. godine i dobila je ime Olimpija Lajtning Bolt.

Jusein Bolt je osvajač osam zlatnih medalja s Olimpijskih igara 2008, 2012. i 2016. godine, ali neće učestvovati na predstojećim u Tokiju jer je 2017. otišao u penziju. On još uvijek drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara i jedini je atletičar koji je odnio zlato u obje discipline tri puta uzastopno na Olimpijskim igrama.

Kratko se poslije karijere u atletici oprobao i kao fudbaler, ali mu nije išlo, pa je 2019. godine definitivno napustio svijet sport.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button