FUDBAL

Mađari junaci bez nagrade, veliki idu dalje

Fudbaleri Francuske, Njemačke i Portugalije preživjeli su nekako grupu F i plasirali se među 16 reprezentacija Evrope.

Nevjerovatni preokreti dešavali su se tokom 90 minuta dvije utakmice u grupi smrti. Portugalci su u jednom trenutku bili vodeći, za samo nekoliko minuta ispadali, Nijemci „visili“ dobrih sat vremena, a isto toliko Mađari bili u osmini finala. Pa ipak, do kraja je se situacija ispravila onako kako su manje-više očekivali svi i prije početka takmičenja.

Mađarima za utjehu ostaje da su pokazali herojsku igru protiv Francuza i Nijemaca, naročito večeras u sred Minhena, ali nažalost po njih, to bije bilo dovoljno.

Kristijano Ronaldo je po ko zna koji put spasio Portugalce postigavši dva gola, doduše iz penala i sa pet ukupno izbio na čelo liste strijelaca. Uzvratio mu je nekadašnji saigrač iz Reala Karim Benzema, pa su obojica zadovoljni napustili prepunu „Puškaš arenu“ (2:2) koja je mislima bila u Minhenu. A tamo, Mađari su bili na domak senzacije. Vodili su dva puta protiv domaće Njemačke, ali na kraju nisu izdržali (2:2), pa su „panceri“ na mala vrata i bez očekivane pobjede ipak stigli do osmine finala sa druge pozicije.  

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button