EVROPAKOŠARKA

Generalka uspjela ali Kokoškova sve više boli glava zbog otkaza

Košarkaši Srbje savladali su Meksiko sa 81:77 u posljednjem kontrolnom meču pred olimpijske kvalifikacije, ali je selektor Igor Kokoškov čuo još loših vijesti kada su u pitanju momci na koje će moći računati.

Naime, Pored Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Alena Smailagića i Alekseja Pokuševskog neće biti ni Vladimira Lučića i Marka Gudurića. Košarkaš Bajerna se nije oporavio od povrede skočnog zgloba, pa je stručni štab donio odluku da Lučić preskoči kvalifikacije.

– Nakon napornih sezona, Vladimir Lučić i Marko Gudurić se trenutno nalaze na neophodnom terapijskom oporavku i neće biti dio tima Srbije tokom predstojećeg Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu – objavio je KSS.

Ukoliko Srbija ostvari plasman u Tokio, obojica će biti u planovima selektora.

Kada je u pitanju posljedniji test pred 29. jun i meč sa Dominikanskom republikom, „orlovi“ su mnogo lakše nego što rezultat pokazuje dobili Meksikance. Boban Marjanović je sa 20 poena i 9 skokova bio njabolji akter meča, Stefan Jović je imao 8 poena uz po 6 skokova i asistencija, a Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević i Filip Petrušev su dodali po sedam.

Meksikance je predvodio Mendes sa 18 poena, dok su po 14 ubacili Štol i Haimes koji je sa 10 skokova stigao do dabl-dabla.

Kvalifikacije se igraju od 29. juna do 4. jula u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a protivnici Srbije u grupi A su Dominikanska Republika i Filipini, dok su u grupi B Italija, Portoriko i Senegal. Samo šampion turnira ide u Tokio.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button