FUDBAL

“Slomljeni” Morata pred Hrvatsku: Prijete smrću djeci i meni

Meč Hrvatske i Španije jedan je od najzanimljivijih sudara u osmini finala Evropskog prvenstva. Napadač madridskog Atletika Alvaro Morata našao se na udaru javnosti zbog brojnih promašaja, toliko da je dobijao gnusne pretnje.

Morata je promašio pregršt zicera, a onda i penal u posljednjoj utakmici protiv Slovačke, poslije čega se emotivno “otvorio”.

“Nisam mogao da spavam poslije Poljske (drugi meč prim. aut) devet sati. Dobio sam toliko pretnji, psovki ka mojoj porodici, poruka kako se nadaju da će mi djeca umreti… Sada sam dobro, a bio sam slomljen. Nekoliko dana sam bio izolovan od svega i to mi je pomoglo”, otkrio je Morata za radio Kope.

Morata je na Evropskom prvenstvu percepciran kao “Mister promašaj”.

“Možda nisam napravio posao kako bi trebalo, shvatam kritike jer ne dajem golove, ali neka se ljudi stave u moju poziciju. Ne znaju kakve prijetnje dobijam, za decu… Kada se dogodi tragedija ima da kaže ‘Bilo je dobro dijete’. Svaki put kada uđem u sobu odlažem telefon”.

Za promašeni penal protiv Slovačke rekao je da niko nije htio da ga izvede.

“Ponosan sam. Niko nije hteo da šutira, pa sam ja uzeo loptu. Vidio sam da nikome ne pada na pamet. Golman je odbranio, i šta sad? Nije se srušio svijet”, dodao je Morata.

Uvjeren je da “crvena furija” može do trofeja.

“Ne znam zašto smo mi lošiji od Francuske, Portugala ili Njemačke? Možemo do kraja i ako se to desi, odmah potpisujem da ne postignem nijedan gol i uopšte ne zaigram. Nisam ovde da glumim zvijezdu, već da postanem prvak Evrope”, poručio je.

Utakmica između Španije i Hrvatske igra se u ponedeljak u Kopenhagenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button