FUDBAL

Italija = tim: Rezervisti u produžecima slomili Austriju

Fudbaleri Italije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva savladavši Austriju sa 2:1, a junаci su rezervisti Federiko Kijeza i Mateo Pesina koji su matirali Danijela Bahmana u prvom produžetku (95. i 105. minut). Saša Kalajdžić je smanjio u finišu drugog produžetka, ali je bilo prekasno za nešto više.

Teško, mnogo teže od očekivanog selekcija Roberta Manćinija slomila je otpor Austrijanaca koji su u najvećem dijelu meča bili ravnopravan rival. Čak je i Marko Arnautović postigao gol u 66. minutu koji je poništen, jer je fudbaler srpskog porijekla bio nekoliko centimetara u ofsajdu.  

Doduše, mogli su i Italijani da postignu gol mnogo ranije, ali je sjajan šut Ćire Imobilea završio na stativi. Kako je utakmica odmicala bilo je jasno da Italija ipak ima veći kvalitet i da je bolje fizički spremna, što je na kraju i presudilo. Kijeza je fantastično primilo loptu na desno od gola i poslao je u suprotan ugao, a deset minuta kasnije poentirao je i Pesina. „Azuri“ su ponovo u 90 minuta sačuvali mrežu, a niz nepobjedivodti produžili su na 31 utakmicu. Istina, prekinuli su seriju od 11 trijumfa, ali o tome u ovom trenutku sigurno ne razmišljaju, jer su još jednom dokazali da gledajući kolektiv vjerovatno najjača ekipa na prvenstvu.
Rival u četvrtfinalu biće im pobjednik meča Belgija – Portugalija koji je na programu sutra u 21 čas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: Mushroom Golden Teacher
  2. Povratni ping: 토렌트
  3. Povratni ping: buy cvv
Back to top button