FUDBAL

Švajcarci 15 sati iznad oblaka

Nokaut faza Evropskog prvenstva počinje večeras, a 16 reprezentacija nastavlja takmičenje sa različitim energetskim rezervama, jer su neki imali bolje, a neki mnogo teže uslove za nadmetanje usljed dugačkih putovanja sa jednog kraja Evrope na drugi.

Tu prednjači selekcija Švajcarske, koja je od početka turnira do osmine finala preletjela čak 12.700 kilometara. Kamp je imala u Rimu, a najprije su igrali u Bakuu protiv Velsa. Potom protiv Italije u Rimu, a onda su se vratili u prestonicu Azerbejdžana na duel sa selekcijom Turske. Uzimajući u obzir da avion prosječno leti brzinom 850 kilometara na sat, Švajcarci su već 15 sati proveli iznad oblaka, što je za skoro 11 sati više nego što su proveli na terenu.

Odmah iza njih je reprezentacija Švedske koja je preletjela skoro 11.000 kilometara na relaciji Geteborg (gdje im je bila baza) – Sankt Peterburg – Sevilja. Najmanje su proputovali Englezi, koji su cijelo vrijeme u Londonu, pa su prasktično pješk mogli da stignu do „Vemblija“. Ukoliko savladaju Nijemce ipak će morati put Bakua za četvrtfinale, a ako odu i dalje, vratiće se kući pošto se u Londonu igraju polufinala i finale.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: unicvv alternative
Back to top button