TENIS

“Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim” Federer objasnio zašto mu je ovaj Vimbldon važan

Švajcarski teniser Rodžer Federer vjeruje da je spreman za predstojeći Vimbldon.

“Trebalo mi je nekoliko dana da shvatim šta možemo, a šta ne. Dugo dolazim ovdje, a sada se razlikuje u odnosu na ono prije 20 godina. Prije sam dolazio sa porodicom i išao svuda. Ali, i dalje se osjećam privilegovano pošto mogu da igram ovdje. Poslije svega kroz šta sam prošao, sjajno je. Srećan sam što sam ovdje”, rekao je Federer.

Nedavno je protiv Ože-Aljasima u Haleu ispustio vođstvo u setovima – i ispao u osmini finala.

“Nisam bio zadovoljan. Sve se desilo u trećem setu, kada sam pao na mentalnom nivou. Sad se osvrćem unazad i znam da mi se tako nešto neće ponoviti jer sam spreman, uzbuđen, željan. Znam da mogu bolje”, dodao je on.

Na Rolan Garosu je stigao do druge nedjelje, ali je odustao. Da li taj rezultat može da ponovi i u Londonu?

“Ovdje sam i imam šanse. Znam da ako uđem u drugu nedjelju, što mi je i cilj, postaću sve jači i jači. Mislim da je to moguće. Dolazim ovdje mentalno snažniji u odnosu na ono kakav sam bio u Haleu”, istakao je Rodžer.

Federer uskoro slavi 40. rođendan.

“Moj cilj nikada nije bio da igram sa 40 godina. Možda sam mislio da ću igrati do 35. Sjećam se razgovora sa Samprasom prije 10 godina, kada me je pitao koliko još goriva imam u rezervoaru. Imao sam samo 30 godina, a on je mislio da se približavam kraju, jer je za njega 31-33 bila granica. Još uvijek volim ovo. Uživam. Vidjećemo da li će rezultati doći. Zbog toga mi je ovaj Vimbldon važan”, podvukao je Federer.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button