TENIS

Mari: Biće emocija kad izađem na teren

Endi Mari je uvjeren da poslije četiri godine na Vimbldonu može da ostvari dobar rezulat.

Dvostruki šampion turnira kaže da nema namjeru da mu ovo bude posljednji turnir u na londonskoj travi i da mu mnogo toga daje nadu da je na putu povratka.

“Nisam došao ovdje razmišljajući da kažem zbogom ovom turniru. Hoću da nastavim da igram, ali ne znam kako će sve izgledati. Da sam se ozbiljnije povrijedio, to bi promijenilo stvari. Pretpostavljam da je to slučaj sa većinom igrača u tridesetim. Planiram da igram dokle god je moguće”, kaže Mari.

Endi će na teren u ponedjeljak protiv 24. nosioca, Nikoloza Basilašvilija.

“Biću uzbuđen kada budem izašao na teren. Siguran sam da će biti nervoze. Nedostajalo mi je igranje pred publikom. Lijepo je što smo dobili tu priliku na Kvinsu, ali nedostaje mi to na Vimbldonu, na najvećoj sceni. Oduvijek sam više volio ove terene na Vimbldonu, čak iako sam dobro igrao i na Kvinsu gdje su takođe sjajni, mada je tamo uvijek bilo za nijansu brže”, dodao je Endi.

Mari je bez obzira na to što je igrao malo ove godine, uvjeren da to neće biti veliki hendikep.

“Mislim da mogu da odigram dobro. Nema mnogo momaka koji su tako komforni u igri na travi, tako da to ide u moju korist. Mnogo mlađih nije ni dobilo priliku da igra prošle godine. Srećan sam što sam opet dobio šansu i nadam se dobrim partijama”.

Prije četiri godine je morao da preda meč četvrtfinala Semu Kveriju, tada se povrijedio.

“Osjećao sam se užasno tada, tokom cijelog turnira. Bilo je bolno igrati. Danas kada razgovaramo o tom Vimbldonu, svi u mom timu se smiju. Jer niko ne zna kako sam uspio da odem tako daleko! Vjerujem da bih dobio Kverija u tom meču, ali svakim minutom mi je bivalo sve gore. To mi je jedno od većih dostignuća, biti blizu polufinala sa takvim bolovima. To je i jedan od razloga što vjerujem da sada mogu dosta. U dobroj sam formi, manje me boli nego 2017. Kretao sam se dobro na prethodnim mečevima, tako da je dosta pozitivnog”, zaključio je teniser iz Danblejna.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button